Usprkos koronavirusu, tisuće katolika na festivalu mladih u Međugorju

Usprkos koronavirusu, tisuće katolika na festivalu mladih u Međugorju
Foto: G.Š./Klix.ba

UNATOČ epidemiji koronavirusa međugorski Međunarodni festival mladih Mladifest 2020 okupio je tisuće mladih katolika iz nekoliko europskih zemalja, javlja Klix.ba.

Na svečanom otvaranju ovogodišnje manifestacije pristigli su predstavnici Poljske, Španjolske, Češke, Mađarske, Slovenije, Njemačke i Bosne i Hercegovine. Kako veliki broj sudionika zbog epidemioloških mjera nije mogao doći kao proteklih 30 godina, simbolično su donesene zastave 60 zemalja, dosadašnjih sudionica ovog susreta.

Prisutne pozdravio apostolski nuncij u BiH

Sve prisutne pozdravio je apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzeto koji je prenio pozdrave pape Franje iz Rima. On se zahvalio organizatorima događaja koji je usprkos koronavirusu okupio mlade cijeloga svijeta te im uz to omogućio i da putem streaminga sudjeluju Mladifestu u Međugorju.

S obzirom na veliki broj okupljenih bilo je teško održavati fizičku distancu

Župnik Marinko Šakota je sve prisutne podsjetio na epidemiološke mjere navodeći kako ih se treba pridržavati i čuvati svoje zdravlje. Ipak, s obzirom na veliki broj okupljenih, teško je bilo držati socijalnu distancu i pridržavati se epidemioloških mjera koje su na snazi.

Ove godine očekuje se 10 do 15 tisuća posjetitelja

Inače, ovaj festival tradicionalno se održava svake godine te okuplja oko 50 tisuća mladih iz cijeloga svijeta. Ove godine tijekom festivala, kako su rekli organizatori, očekuje se da će broj posjetitelja biti od 10 do 15 tisuća. Molitveni susret mladih u Međugorju održava se sve do 6. kolovoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara