Korupcijska čistka i u Deželi: Među privedenim dužnosnicima i Zmago Jelinčič

Korupcijska čistka i u Deželi: Među privedenim dužnosnicima i Zmago Jelinčič

Tekst: I.Ka.
Foto: Igor Zaplatil/Cropix

U SLOVENIJI je u tijeku istraga slučajeva gospodarskog kriminala, korupcije i drugih težih kaznenih djela u kojima su među osumnjičenima kontroverzni Zmago Jelinčič, Srečko Prijatelj, obojica članovi SNS-a, zatim ministar poljoprivrede Milan Pogačnik, gradonačelnik Murske Sobote Anton Štihec i nekadašnji predsjednik uprave Luke Kopar Robert Časar. U pritvoru su zadržane četiri osobe, od kojih se jedna pozvala na zastupnički imunitet, piše Radiotelevizija Slovenije.

"Kriminalistička policija u predkaznenom postupku na širem području Slovenije provodi opsežne aktivnosti kojima se istražuje gospodarski kriminal, korupcija i drugi teži oblici kriminala", stoji u službenom priopćenju glasnogovornika odjela za kriminal Drage Menegalija.

Policija upala u ministarstvo poljoprivrede, prostore općine Murska Sobota, prostore SNS-a i dom Zmage Jelinčiča

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalistička policija je upala u prostore SNS-a i, uz Jelinčičevu pratnju, u njegov dom u Ljubljani. Zmago Jelinčič je kazao da se ovdje radi o protuudarcu ministrice unutarnjih poslova Katerine Kresal.

Policija se trenutno nalazi u prostorima ministarstva poljoprivrede i prostorima općine Murska Sobota.

"U ovoj akciji koja se odvija na prostoru Kopra, Ljubljane, Nove Gorice i Murske Sobote, policija provodi kućna pretraživanja i pretražuje prostore određenih državnih institucija, u kojima se traži poslovna dokumentacija i drugi materijalni dokazi, koji će služiti kao dokaz u daljnjem kaznenom postupku", stoji u priopćenju. Menegalij je kazao da je policija oduzela slobode petorici i privela ih.

Današnji događaj je rezultat višemjesečne kriminalističke istrage na temelju osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela korupcije i zlouporabe položaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara