Kosor brani Đakića: Voljela bih da je pravobranitelj uvijek tako brz

Kosor brani Đakića: Voljela bih da je pravobranitelj uvijek tako brz

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

"GOSPODIN Đakić sve je jasno rekao. Za dodatna pitanja obratite se njemu", komentirala je Jadranka Kosor ispad svog stranačkog kolege i šefa Hvidre, koji će u anale političke gluposti ući zahvaljujući izjavi: "Ranko, Rajko, Zoki, Veljko, Rade... Mislio sam da sastavljaju srpsku, a ne hrvatsku vladu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je vjerojatno i sama svjesna da bi pametan potez bio ograditi se od izjave Josipa Đakića, Kosor je barem djelomično stala u njegovu obranu. Naime, Đakića je zbog izjave izrečene na mini saboru HDZ-a u Osijeku vrlo oštro osudio pučki pravobranitelj Jurica Malčić. Kosorici je to bio povod da poruči kako bi "voljela da je pravobranitelj uvijek tako brz".

Komentirala je Kosor i donošenje Zakona o ništetnosti pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, koji HDZ-ovci i dalje guraju iako im je iz Bruxellesa poručeno da to i nije baš najbolja ideja. Kosor tvrdi da ne treba strahovati da će ovaj zakon štititi osobe koje su počinile ratne zločine, ali i dodala da "oni koji se sada bune nisu željeli stati pred branitelje kad je uhićen Tihomir Purda".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara