Kosor kod Pape s "rupcem" na glavi: Neće biti prijevremenih izbora

Kosor kod Pape s "rupcem" na glavi: Neće biti prijevremenih izbora

Tekst: V.Š.
Foto: AFP

PREMIJERKA Jadranka Kosor susrela se u subotu u Vatikanu s papom Benediktom XVI. kojega je pozvala u Hrvatsku, a kasnije je izjavila kako bi se to moglo dogoditi vrlo skoro. S njom je bio i njen sin Lovro Škopljanac. Papa joj je poklonio unikatno nalivpero, a naša premijerka njemu je darovala skulpturu Treći dan te ručno rađenu Bibliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon susreta okupljenim novinarima je rekla da prijevremenih izbora ove godine neće biti. "Prijevremenih izbora neće biti iz jednostavnog razloga, jer bi to značilo zaustavljanje pregovora s Europskom unijom. Neka tehnička vlada, dok bi trajala predizborna kampanja, ne bi mogla donositi odluke vezane uz pregovore s EU-om", rekla je.

Objasnila je da bi s prijevremenim izborima došlo do zastoja u pregovorima te da si vlada to u godini u kojoj treba završiti sve pregovore ne smije dopustiti.

Naime, nakon što je Kosor ovoga tjedna objavila da ukida harač od 2 posto onima koji imaju plaće između 3 i 6 tisuća kuna, u medijima se počelo govoriti o tome da se HDZ ubrzano priprema za prijevremene parlamentarne izbore, što premijerka odlučno demantira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara