Kosor: Milanović me uvijek neugodno iznenadi baš kao i cijena goriva

Kosor: Milanović me uvijek neugodno iznenadi baš kao i cijena goriva

Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

"KADA JE već šef SDP-a Zoran Milanović spomenuo cijenu goriva, moram reći da me njegova politika uvijek neugodno iznenadi baš kao i cijena benzina", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor na Mirogoju gdje je položila vijence u povodu uskrsnih blagdana, a komentirajući posljednje izjave šefa oporbe.

Kosor: Neumjesno je spominjati gorivo i branitelje

Naime, Milanović je danas komentirajući prijedlog da se Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji podigne na razinu ustavnog zakona, rekao da Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sasvim je neumjesno u tom kontekstu komentirati nakanu da se Zakon o braniteljima unese u ustavnu kategoriju", naglasila je danas Kosor dodajući da zbog branitelja imamo današnju slobodu. Premijerka je objasnila da se zakon o braniteljima provodi još od 2005. godine a da u trenutku kada uđe u Ustavnu kategoriju onda ga se neće moći lako mijenjati.

Račan je mijenjao Ustav dva puta

Kosor kaže i kako je Vlada Ivice Račana mijenjala Ustav čak dva puta i to u vrlo kratkom vremena jer "im se nije sviđala jedna odluka Županijskog doma o doplatku za djecu pa su je naprosto u tijeku mandata ukinuli dom i smijenili šefa Vrhovnog suda".

"Kad su oni na vlasti onda se Ustav može mijenjati svake godine a kada mi želimo branitelje ubaciti u Ustavnu kategoriju onda smo neozbiljni", naglasila je Kosor dodajući da su već navikli na neozbiljnost SDP-a.

Kupnja automobila

"Sjećamo se SDP-ove vlasti koja je 2001. godine promijenila zakon o braniteljima i takav zakon kojim su bitno smanjena prava branitelja nije ni provodio", rekla je Kosor podsjetivši da nije realizirana kupnja automobila za 100-postotne invalide Domovinskog rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara