Kosor nema mišljenje o zabrani pobačaja jer "o tome nisu razgovarali u Vladi"

Kosor nema mišljenje o zabrani pobačaja jer "o tome nisu razgovarali u Vladi"

IAKO je novinar Slobodne Dalmacije inzistirao na odgovoru Jadranke Kosor na pitanje o zabrani pobačaja, naglašavajući kako bi zabrana pobačaja Hrvatsku odvela u srednji vijek, kandidatkinja za predsjedničko mjesto izbjegla je odgovor “jer se nikakvi razgovori o tome u Vladi nisu vodili”.

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju Jadranka Kosor je rekla kako je u stranačkom programu HDZ-a zapisano da se život štiti od začeća do prirodne smrti. Na konstataciju novinara da se skriva iza stranke, Kosor nije reagirala.

“U utrku za izbor predsjednika države ulazim ne zato da bih sudjelovala, ne zato da bih bila ukras, ne zato da bih bila maskota ili naprosto alibi, kao što neki analitičari pokušavaju nametnuti moguću tezu, već isključivo s namjerom da ostvarim takav rezultat kojim će Hrvatska prvi put dobiti predsjednicu, ženu na čelu države.” - izjavila je za Slobodnu Kosor dodajući kako se uopće ne namjerava baviti Mesićem, niti ju on zanima.

“Ne mislim Mesića ničim zaskočiti. Čvrsto ću se zalagati za veće dostojanstvo predsjednika države u okviru ustavnih ovlasti i obrani nacionalnih interesa. Predsjednik države mora biti prvi i na prvome mjestu kada je riječ o obrani nacionalnih interesa!” - rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor, jedina kandidatkinja koja bi prema najavama mogla ozbiljno ugroziti Mesića, komentirala je i financiranje predizbornih kampanja. Tvrdi kako bi bila “doista sretna kada bi se u kampanju moglo izdvojiti minimum od minimuma sredstava”, te dodaje kako će podatke o financiranju svoje kampanje do zadnje lipe iznijeti u javnost.

Prije tjedan dana Globus je objavio podatke o imovinskom stanju predsjedničkih kandidata. Kosorica je, tvrdi Globus, na čudan način došla do stana od 89 četvornih metara koji je platila samo 23.000 eura.

“Nemam niti repova, niti bih se bilo čega morala sramiti. Niti sam se u politici obogatila, niti sam išta napravila što bi moglo povrijediti ili dotaknuti druge ljude. Živim od svoje plaće, sve ono što imam vidljivo je u mojoj imovinskoj kartici koju sam, vjerujem, među prvima predala. Imam dovoljno da bih mogla pristojno živjeti, sa svojom malom obitelji, sinom i mamom.” - komentirala je Kosor svoje imovinsko stanje.

Iako, prema nekim anketama, žene i nisu dale previše glasova Jadranki Kosor, ona računa na puno ženskih glasova. Izjavila je kako se nada da će žene prepoznati njen rad u posljednjih nekoliko mjeseci na poboljšavanju uvjeta za rad ženama koje žele i obitelj i karijeru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara