Kosor o izvješću HRW-a: Vlada u pet mjeseci učinila jako puno, rezultati povratka izbjeglih srba vidjet će se do kraja godine

ZAMOLJENA da komentira ocjene američke organizacije za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch (HRW) po kojima su hrvatske vlasti propustile poduzeti bitne korake da bi olakšale povratak izbjeglih Srba, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da je Vlada u prvih pet mjeseci učinila jako puno i da će se rezultati povrtaka vidjeti do kraja godine.

HRW u izvješću o napretku u povratku Srba od rujna 2003. uz ostalo navodi da su hrvatske vlasti, unatoč obećanjima novog premijera, napravile malen napredak u povratu vlasništva Srbima i praktički nikakav u osiguravanju alternativnog smještaja za Srbe koji su izgubili stanarsko pravo na društvenim stanovima.

Jadranka Kosor je rekla da je Vlada u prvih pet mjeseci učinila jako puno i da je donesena vrlo jasna politička odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je iskreno opredjeljenje Vlade i uvjeravam vas da će na tome ozbiljno raditi", izjavila je Kosor novinarima, na svečanosti u povodu Međunarodnog dana obitelji.

Naglasila je da je uz nadležno ministarstvo osnovano posebno povjerenstvo koje na tome intenzivno radi i da je sasvim sigurno kako će rezultati biti vidljivi do kraja godine.

(Hina) xmvr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara