Urednik koji je "otpilio" Kosor: Imala je dovoljno vremena za iznošenje mišljenja

Foto: Damir Krajač (Cropix)

"OPROSTITE, imamo drugog slušatelja na liniji", tim je riječima voditelj i urednik emisije Hrvatskog radija "U Mreži Prvog" Darko Labor jutros u "pola rečenice" otpilio iz svoje emisije Jadranku Kosor koja se javila kao slušateljica kako bi prokomentirala temu emisije.

Kosor: Ja sam se sama javila...

U emisiji se raspravljalo o Fimi-mediji te o bivšem čelniku HDZ-a Ivi Sanaderu, a gost je bio odvjetnik Goran Suić. Osim Fimi-medije, rasprava se vodila i oko toga kada bi Sanader mogao na slobodu te činjenice da je HDZ ostao bez odvjetnika.

No, najbolji dio emisije, koji ide u anale, svakako je javljanje slušatelja među kojima je bio i onaj poznati glas Jadranke Kosor.

"Ja sam se sama javila, iako ste po načelima profesionalnosti morali pozvati nekog iz HDZ-a kada je već to opet tema vaše emisije", krenula je Kosor dodajući kako odlučno opovrgava da je ona uzimala novac iz crnih fondova. Kao bivša novinarka zamjerila je voditelju jer kako kaže, on previše prejudicira oko HDZ-a te ga je zamolila da pričeka da proces oko njene stranke završi te da tek onda daje sudove.

... htjela ga je poučiti...

"Lijepo vas molim da kroz medije ne pritišćete pravosuđe", rekla je Kosor dodajući da je HDZ "stranka čestitih i poštenih ljudi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A niste se, što je zanimljivo, referirali na neke napise iz medija o Croatia osiguranju, Coningu, davanju kredita i o drugim stvarima. Želim ukazati, kao netko tko se jednom u životu bavio novinarstvom, da biste trebali jednaki pristup imati prema svima, a kada se govori o političkim strankama svakako i ... ", pričala je i pričala Kosor sve dok je urednik i voditelj nije hladno prekinuo riječima "Hvala, imamo drugog slušatelja na liniji". 

Urednik i voditelj: Imala je dvije minute

"Gospođa Kosor nazvala je u emisiju kao što to rade svi naši slušatelji, budući da se radi o kontakt emisiji. Pustio sam ju u eter, saslušao, zahvalio, te u eter pustio mišljenje idućeg slušatelja koji je strpljivo čekao na liniji. U svojim emisijama, nikad ne polemiziram sa slušateljima, tako da nisam imao potrebu polemizirati ni s gospođom Kosor. Njezin istup u eteru trajao je nešto manje od 2 minute, što je u radijskoj minutaži i više nego dovoljno za iznošenje mišljenja", rekao je Darko Labor urednik i voditelj na Hrvatskom radiju nakon emisije.

"O opasci gospođe Kosor o tomu koga sam trebao zvati u emisiju, nemam što reći, osim da kao i svaki urednik, imam pravo birati sugovornike", komentirao je na kraju.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara