Kosor: Za NATO je dovoljna anketa, a za EU će trebati referendum

Kosor: Za NATO je dovoljna anketa, a za EU će trebati referendum

MINISTRI u Vladi Ive Sanadera i dalje nastavljaju obrazlagati kako su ankete sasvim dovoljne za ulazak u NATO te da referendum nije potreban. Jučer su to učinili ministar obrane Branko Vukelić i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, a danas je obrazlaganje na tu temu imala potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

"Stajalište Vlade i državnog vrha je da se referendum ne treba raspisivati, jer se ne radi o odricanju Hrvatske od suvereniteta. Referendum za NATO nije potreban, a referendum za ulazak u EU jest i on će biti raspisan", kazala je Kosor okupljenim novinarima prije početka 15. konferencije Zajednice povratnike Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O mogućnost da nevladine udruge prikupe dovoljan broj potpisa, a prema kojem bi se po Ustavu morao raspisati referendum, Kosor nije željela ništa reći. "To je hipotetičko pitanje", smatra Kosor.   

Što se slučaja Korade tiče potpredsjednica Vlade također nije htjela ništa reći, pravdajući se kako je istraga u tijeku. No, negirala je da su branitelji u posljednje vrijeme sve više umiješani u slučajeve nasilničkog ponašanja, krađa i ubojstava.

"Hrvatska se treba boriti protiv bilo kakvog oblika nasilja, a pogotovo protiv zločina takve vrste koji su se dogodili u selima u okolici Ivanca" zaključuje na kraju Kosor.

I.Ć.
Foto: Arhiva
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara