Kosorica u službenom posjetu Kosovu

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je u službenom jednodnevnom posjetu Republici Kosovu.

Kosor na Kosovo dolazi u 10 sati nakon čega će se sastati s predsjednikom Vlade Hashimom Thaçijem. Nakon sastanka dvoje predsjednika Vlada, održat će se sastanak dvaju izaslanstava tijekom kojeg će se potpisati dva bilateralna ugovora - Protokol o suradnji u procesu europskih integracija između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva europskih integracija Republike Kosova te Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kosova o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Svoj boravak u Republici Kosovo premijerka će nastaviti posjetom Glavnom stožeru KFOR-a, gdje će se u 13 sati sastati sa zapovjednikom COMKFOR-a generalom Erhardom Bühlerom, nakon čega će se susresti s 20 hrvatskih vojnika u kontingentu KFOR-a.

Posjet Kosovu, Kosor će završiti u Janjevu, gdje će se susresti s fra Matom Palićem, janjevačkim Hrvatima i predstavnicima lokalnih vlasti. Prije odlaska iz Janjeva sastat će se s glavnim investitorima i predstavnicima hrvatskih tvrtki u Republici Kosovo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara