Kosoričina logika: "Nije točno da se ne zna kada će biti izbori, datum ćemo znati krajem lipnja"

Ilustracija: Ranko Šuvar

JUTROS su se u središnjici HDZ-a okupili čelnici HDZ-a kako bi sudjelovali u novinarima iznenadnoj sjednici Predsjedništva stranke.

Pred HDZ-om se jutros moglo vidjeti premijerku Jadranku Kosor, Vladimira Šeksa, Božidara Kalmetu, Đuru Popijača, Andriju Hebranga i druge.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice predsjednica stanke je rekla da je jedna od glavnih tema bio Zakon o izbornim jedinicama oko kojega se, kako kaže, još mora dogovoriti s koalicijskim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorilo se i o jučerašnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća koje pokušava stati na kraj neisplati plaća i doprinosa radnicima. Kosor je izjavila da je neisplata plaća za HDZ neprihvatljiva.

"SDP je protiv završetka pregovora"

Kosor je, naravno, reagirala i na današnje izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je na Glavnom odboru svoje stranke rekao da SDP ne namjerava biti pasivna oporba. Već očekivano, Kosor je optužila najveću oporbenu stranku da je protiv završetka pregovora s Europskom unijom i podsjetila da je SDP bio i protiv Zakona o sprečavanju sukoba interesa, protiv Zakona o policiji, te protiv glavnog državnog odvjetnika Bajića i ministra unutarnjih poslova Karamarka.

Kritizirala je i njegovu izjavu o neodređivanju datuma parlamentarnih izbora. "Nije točno da se ne zna kada će biti izbori. Ja sam rekla da će oni biti do kraja 2011., makar je zakonski rok do ožujka 2012. Datum izbora znat ćemo krajem lipnja", objasnila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara