Kosovo: Zbog stavova o Iraku ubijena tri međunarodna policajca

NAJMANJE su tri pripadnika međunarodne policije poginula, a jedanaest ih je ranjeno u međusobnom oružanom okršaju u zatvoru na sjeveru Kosovske Mitrovice, potvrdila je subotu navečer policija UNMIK-a na Kosovu.

Okolnosti u kojima se dogodio taj dosad najteži incident u sklopu međunarodne mirovne misije, još uvijek nisu poznate, izjavio je glasnogovornik policije UN-a Neeraj Singh. Policija i istražni organi su na mjestu događaja i obavljaju istragu. Singh je dodao da još nije utvrđen točan broj ranjenih u incidentu, u kojemu su sudjelovali policajci UNMIK-a. Petoro ranjenih u vrlo je teškom stanju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovska televizija javila je da je stanje u Kosovskoj Mitrovici stabilno i pod nadzorom. U Kosovsku Mitrovicu je doputovao i povjerenik Međunarodne policije Stephan Feller.

Prema nepotvrđenim informacijama, do incidenta je došlo kad je između američkih i jordanskih pripadnika međunarodne policije izbila svađa zbog različitih stajališta o Iraku, koja je prerasla u pucnjavu. Prema izvorima bliskim policiji UNMIK-a među poginulima su dvije američke policajke UN-a, a među ranjenima još četiri Amerikanke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara