KOŠTUNICA ZA MANJINSKU VLADU, BEZ DS-A, ALI UZ NJENU PODRŠKU

Manjinska vlada G17 Plus Miroljuba Labusa, koalicije Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, te Demokratske stranke Srbije (DSS), uz parlamentarnu podršku Demokratske stranke Borisa Tadića i Zorana Živkovića, najviše je što DSS može ponuditi, izjavio je u srijedu, nakon sjednice Glavnog odbora te stranke, njen predsjednik Vojislav Koštunica.

Uključivanje Demokratske stranke u buduću vladu, kazao je Koštunica, bilo bi "ignoriranje volje birača, odnosno tjeranje inata s narodom".

Demokratska stranka, čiji čelnici još nisu komentirali zaključke Demokratske stranke Srbije, već se ranije zauzela za formiranje manjinske vlade, koju bi ona - bez ulaska u nju - podržala, ali će konačnu odluku o tome donijeti Glavni odbor te stranke u nedjelju 18. siječnja.

Na nedavnim izvanrednim parlamentarnim izborima, Demokratska stranka Srbije druga je po snazi stranka koja je ušla u parlament sa svojih 53 - od ukupno 250 - zastupnika, iza Srpske radikalne stranke s 82 mandata u parlamentu. Treća od sedam stranaka u parlamentu je Demokratska stranka sa 37 mandata, a slijede G17 Plus sa 34 i Srpski pokret obnove u koaliciji s Novom Srbijom 22 mandata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim radikala i stranaka demokratskog bloka, u parlament je ušla i Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića s 22 mandata.

Kako je ranije najavljeno, pregovori stranaka demokratskog bloka o formiranju nove srbijanske vlade bit će nastavljeni u četvrtak.

(Hina) ttag sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara