Koštunici fotelja premijera, radikali vode vojsku, a "postmiloševićevci" sport i kulturu?

KOALICIJA Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija, Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija i Srpska radikalna stranka, nastavljaju danas pregovore o novoj vladi, nakon što su se jučer usuglasili oko pet osnovnih načela za formiranje nacionalne vlade. Tako je sve izglednije kako će buduću vlast u Srbiji formirati Koštunica, radikal Nikolić i socijalist Dačić.

U javnost su tako procurile, zasad neslužbene informacije, kako bi u novoj vladi osovine Koštunica - Nikolić - Dačić, socijalisti držali ministarske resore, zdravstva, prosvjete, sporta i kulture. Radikali bi imali financije, ekonomiju, obranu i Generalštab, dok bi Koštunica dobio policiju, diplomaciju i premijersku fotelju.

> Srbija pred kopernikanskim obratom: Vladu ipak sastavljaju radikali

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon jučerašnjih pregovora izdano je i priopćenje, u kojem stoji predloženi "sporazum o formiranju nacionalne vlade". Osnovni ciljevi nacionalne vlade bili bi: očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji, očuvanje Republike Srpske na osnovu Daytonskog sporazuma, snažan ekonomski i ravnomjerni regionalni razvoj Srbije, ostvarivanje socijalne pravde, nastavak europskih integracija s Kosovom i Metohijom u svom sastavu te borba protiv svih oblika kriminala i korupcije.

Unatoč izglednoj koaliciji i porazu proeuropskih snaga u Srbiji, Boris Tadić najavio je jutros kako će pregovarati sa socijalistima te samo kratko dodao kako mjesta u vladi Srbije neće biti glavna tema, nego stvaranje normalnog partnerskog odnosa.

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara