Kotromanović i šef SDP-a viđeni u Prištini: "Bilo bi neozbiljno otkriti zašto je Milanović bio tamo"

Kotromanović i šef SDP-a viđeni u Prištini: "Bilo bi neozbiljno otkriti zašto je Milanović bio tamo"

Foto: FAH, NATO

NASTAVLJA se iščekivanje oko sljedećeg poslovnog angažmana bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića. Naime, kako piše Gazeta Express, Milanović trenutačno nudi konzultantske usluge oko procesa eurointegracija različitim zemljama u regiji jugoistočne Europe.

Mediji spekuliraju kako je Milanović zainteresiran za konzultantsku poziciju u Albaniji, Crnoj Gori, Bosni te na Kosovu.

Gazeta piše kako je Milanović prije četiri dana boravio u Prištini zajedno s Antom Kotromanovićem, gdje je viđen u društvu Agima Cekua, bivšeg premijera Kosova prije proglašenja nezavisnosti.

Kotromanović za Index: Bilo bi neozbiljno da govorim zašto je Milanović bio tamo

Ante Kotromanović za Index je kratko prokomentirao sastanak.

"Nije nikakva tajna da smo Ceku i ja u dobrim odnosima, još od rata. Nije prvi put da se nalazim s njim i sigurno ću uskoro opet. U Prištinu sam išao i našao se s njim primarno radi svojeg posla", rekao je za Index bivši ministar obrane Ante Kotromanović koji je ministarsku poziciju zamijenio savjetničkom pa je tako angažiran kao savjetnik Uprave u tvrtki Crodux u vlasništvu generala Ivana Čermaka.

"Uopće ne koristimo potencijale koje bismo mogli imati na kosovskom tržištu, u smislu primarno energetike, što mene zanima, ali i poljoprivrede, IT sektora...

Strašno je koliko nas ljudi tamo i vole i uvažavaju, a mi to izuzetno slabo koristimo. I upravo su mogućnosti suradnje i širenja na njihovo tržište bile primarni razlog mojeg odlaska na Kosovo. A Milanović? Stvarno bi bilo neozbiljno da ja išta govorim u njegovo ime... ", kaže Kotromanović.

Grčić: Nije isključeno da Milanović savjetuje Albance

Podsjetimo, SDP-ov Branko Grčić prije pet dana se osvrnuo na poslovne planove koje Milanović ima za budućnost te dodao da ne isključuje mogućnost da će Milanović biti savjetnik albanske vlade.

> SAVJETNIK ALBANSKE VLADE? Grčić se izlanuo i otkrio gdje Zoran Milanović želi raditi

Priča o tome da bi Milanović mogao otići raditi u Albaniju kao konzultant Vlade u procesu približavanja te zemlje Europskoj uniji u hrvatskim medijima pojavila se početkom listopada.

Nagađanja o budućem zaposlenju

U međuvremenu, nastavljaju se spekulacije o Milanovićevom budućem poslovnom angažmanu u nekoj od europskih ili međunarodnih institucija.

Milanović je početkom rujna najavio kako nakon politike misli "zaraditi".

"Imam manje od 50 godina. Idem nešto i zaraditi, jer od ovoga teško", kazao je Milanović 8. rujna.

Index je još u rujnu iz dva neovisna izvora bliska Milanoviću doznao da je predsjednik SDP-a još u proljeće dogovorio posao u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Prema našim izvorima, Milanović je posao dogovorio još prije nego što je u Saboru srušena Vlada Tihomira Oreškovića. Dapače, pregovori su počeli kada se još činilo da će Vlada HDZ-a i Mosta potrajati. Ispregovarao je, tvrde naši izvori, poziciju pomoćnika direktora za pravne poslove, u što se ipak razumije puno bolje nego u bankarstvo.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara