Kovač o svojim protukandidatima: Sve su to pripadnici München-bojne

Kovač o svojim protukandidatima: Sve su to pripadnici München-bojne
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

PREDSJEDNIČKI kandidat Dejan Kovač rekao je danas kako Ustav RH ne treba mijenjati, jer je dobar, kao i ovlasti predsjednika Republike, te poručio kako je krajnje vrijeme da hrvatski političari prestanu kriviti loš stav i loš zakonodavni okvir za lošu situaciju u državi.

"Hrvatska bi bila puno bolje mjesto kada bi se svi građani bavili onim u čemu su najbolji. Kao predsjednik bit ću prije svega čuvar Ustava. Ustav ne treba mijenjati, jer je on dobar. Ovlasti predsjednika su dobre i krajnje vrijeme je da hrvatski političari prestanu kriviti lošu situaciju u Hrvatskoj na loš Ustav i loš zakonodavni okvir i počnu raditi političke i strukturne promjene na dobrobit svih Hrvata", rekao je Kovač na konferenciji za novinare.

Pogledajte video

Govoreći o izjavama svojih protukandidata, rekao je da su svi oni bili pripadnici "München-bojne" te da je 1990-ih bio u skloništu, a brojati se naučio brojeći granate koje su pale na njegov grad Vinkovce.

Smatra da je u predsjedničkoj kampanji krajnje vrijeme da se prestane s retorikom rata te da se okrenemo budućnosti.

"Pustimo povijest povjesničarima, a od političara očekujem da se bave hrvatskom budućnošću. Želim za moje dvoje djece bolje obrazovanje, bolje zdravstvo i bolji životni standard", poručio je.

Vezano za jučerašnju izjavu ministra obrane Damira Krstičevića u Splitu da se vojska neće odvojiti od Crkve, istaknuo je da izuzetno cijeni vojni doprinos Krstičevića, ali da se "Hrvatska u vrijeme mira brani poštivanjem Ustava". Pozvao je Krstičevića da pročita članak 41. Ustava koji kaže da su u Hrvatskoj sve vjerske zajednice jednake pred zakonom i odvojene od države.

Kovač: Korupcija je postala sigurnosni problem u Hrvatskoj

Kovač je rekao i da ovlasti predsjednika Republike nisu male, a to je, smatra, postala retorika u kampanji jer su kandidati percipirani kao kandidati takozvanih ljevice i desnice dobili ozbiljne protukandidate.

Naveo je i da će kao budući predsjednik Republike - koji po Ustavu ima direktnu i indirektnu vezu s obavještajnim službama - riješiti problem korupcije u zemlji jer je ona postala sigurnosni problem.

Protiv je toga da se vojska rasporedi uz granicu s Bosnom i Hercegovinom i smatra da hrvatska policija odrađuje dobar posao.

"Hrvatska policija nije europska policija i ne štiti samo EU već prije svega hrvatski narod. Meni je kao predsjedniku prvo na listi sigurnost hrvatskih građana", rekao je Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara