Kovač u Šibeniku: Plenković nema šanse na stranačkim izborima

Kovač u Šibeniku: Plenković nema šanse na stranačkim izborima
Foto: Nikola Čutuk/Pixell

MIRO Kovač, kandidat za predsjednika HDZ-a, danas je u Šibeniku izrazio uvjerenje da predsjednik stranke Andrej Plenković nema šanse na unutarstranačkim izborima, rekavši da je Plenkovićev model funkcioniranja autoritativan i ne uvažava druge članove stranke. 

Na druženje nisu došli ni šibenski gradonačelnik ni predsjednik GO, ni županijskog HDZ-a

Kovač je danas boravio u Šibensko-kninskoj županiji. Sa svojim simpatizerima susreo se na druženju u stranačkim prostorijama u Šibeniku, na koje nisu došli ni šibenski gradonačelnik Željko Burić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, ni Nediljko Dujić, predsjednik županijskog HDZ-a. Obojica su svoju podršku dali Andreju Plenkoviću. 

"Uvažavam svačiji izbor i svatko ima pravo na svoju odluku i mišljenje. Međutim, to što su oni dali podršku Plenkoviću ne znači da će članovi HDZ-a u Šibensko-kninskoj županiji i samom Šibeniku tako i postupiti. Smatram da će naši članovi biti zreli, jer HDZ s ovakvim vodstvom nema nikakav potencijal, a potreban nam je zaokret i povratak na pobjednički kolosijek", rekao je Kovač.

Kovač: Ne ljuti me što Burić i Dujić nisu došli pozdraviti me

Ustvrdio je da HDZ sa sadašnjim vodstvom srlja u treći poraz zaredom.

"Ne ljuti me što Burić i Dujić nisu došli pozdraviti me, to su dragi ljudi, ništa im ne zamjeram i kao kršćanin praštam im", rekao je Kovač prije druženja s članovima stranke u prostorijama HDZ-a na Baldekinu.

Kovač se osvrnuo na oštru retoriku koju, kako smatra, prema njemu i drugim ljudima iz "Opcije za promjene" upućuje Plenković.

"Istina boli, a ja stojim iza svojih riječi", rekao je, dodavši da se Plenković mora ispričati biračima HDZ-a i članovima stranke zbog gubitka predsjedničkih izbora i za brodolom na europskim izborima.

Kovač o Plenkoviću: Osjeća strah od gubitka svog radnog mjesta predsjednika stranke

"To je ono što čekam od gospodina Plenkovića, da bude odvažan i preuzme odgovornost i da bude hrabar kao što tvrdi. On to, nažalost, nije i osjeća strah od gubitka svog radnog mjesta predsjednika stranke. Izgubit će ga, jer s njim na čelu nema budućnosti HDZ-a", rekao je Miro Kovač.

Uz Kovača, u Šibenik je na druženje s članstvom došao i Tomislav Tolušić

Uvjeren je da predsjednik HDZ-a Plenković nema šanse na unutarstranačkim izborima.

"Neće mu pomoći ni migrantska kriza, ni koronavirus. Imamo problem sa strukturom birača HDZ-a i strukturom stranke, što je njegova odgovornost. Imao je model funkcioniranja koji je autoritativan, ne uvažava druge članove stranke i donosi odluke na svoju ruku", ustvrdio je Kovač.

Dodao je da tako ne bi trebao funkcionirati predsjednik najveće stranke u Hrvatskoj.

"Zbog toga će biti kažnjen od naših članova 15. ožujka", rekao je Kovač, koji je uvjeren u svoju pobjedu na skorašnjim unutarstranačkim izborima.

Ako pobijedi, najavio je da će se "vratiti članstvu" koje će uvažavati i s njim razgovarati. "Prihvaćat ćemo savjete i ideje, i stranka neće više funkcionirati po modelu 'Stranka, to sam ja'", zaključio je Kovač. 

Uz Kovača, u Šibenik je na druženje s članstvom došao i Tomislav Tolušić, aktualni potpredsjednik HDZ-a, koji se opet kandidirao za tu funkciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara