Kovačić: Zadovoljni smo interesom za kupnju "Slobodne Dalmacije"

PREDSJEDNIK Uprave Slobodne Dalmacije Srđan Kovačić kazao je danas Hini da je Uprava ove novinske kuće zadovoljna interesom za kupnju Slobodne Dalmacije koji je iskazan u šest pisama namjere pristiglim Hrvatskom fondu za privatizaciju.

Čelništvo Slobodne smatra da ne treba otezati s prodajom i da se natječaj za prodaju 52 posto dionica Slobodne Dalmacije treba raspisati što prije.

Tim više, kaže Kovačić, što je poziv Hrvatskog fonda za privatizaciju za prikupljanja pisama namjere motiviran time da se vidi interes koji nije obvezujući. Naime, tvrtke koje su poslale Fondu pismo namjere ne moraju se javiti i na natječaj, a za kupnju Slobodne Dalmacije moći će se natjecati i oni koji sada uopće nisu Fondu poslali pismo namjere.

´Ovdje možda ima i obratnog efekta da se možda neće otkrivati karte onih uistinu zainteresiranih koji možda nisu poslali pismo namjere. No, ako je već stiglo šest ponuda znači da smo interesantna tvrtka, da dobro radimo. Ne mogu se izjasniti koja nam od ovih šest tvrtki najviše odgovara jer osim ´Styrie´ i ´Dela´ druge tvrtke ne poznajem´, kaže Kovačić, dodajući kako je poznato da će država obeštetiti radnike na taj način da će njima ustupiti 26 posto dionica tvrtke za sve ono što se u prošlosti događalo Slobodnoj Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pisma namjere, što je prednatječajni postupak, Hrvatskom fondu za privatizaciju poslali su uz austrijsku ´Styriu´ i slovensko ´Delo´ i švicarski ´DC PMM AG´, londonska kompanija ´Watermark Media Group´, privatni poduzetnik Milan Miletić iz New Yorka te zagrebačka tvrtka Slobodni mediji iza koje, neslužbeno se doznaje, stoji Josip Radeljak.

Država prodaje 52,09 posto dionica Slobodne Dalmacije, nominalne vrijednosti 36,8 milijuna kuna. Od potencijalnih investitora očekuju se i ulaganja u društvo od najmanje 50 milijuna kuna.

Prema najavama iz Hrvatskog fonda za privatizaciju natječaj za prodaju Slobodne Dalmacije trebao bi se objaviti sredinom veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara