Krađa Munchovog Krika: Policija još nije primila zahtjev za otkupninom

NORVEŠKA policija je objavila u ponedjeljak da još nije primila zahtjev o otkupini, dan nakon što su iz muzeja u Oslu ukradene "Krik" i "Madona", dva remekdjela Edvarda Muncha, preslavna da bi ih se preprodalo.

"Policiji nije upućen zahtjev za otkupninom", izjavio je Iver Stensrud, inspektor u odjelu za borbu protiv organiziranog kriminala policije u Oslu, prenosi agencija NTB.

Policija istražuje sve tragove kako bi pronašla kradljivce koji su u nedjelju usred dana upali u Muzej Munch u Oslu i prijeteći oružjem odnijeli dva remek-djela te uspjeli pobjeći.

Prema pisanju lista Verdens Gang (VG) policija ima tri teorije: izvršena je krađa po narudžbi, "otmica" kojom bi se postigla otkupnina ili spektakularna akcija privlačenja pozornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dva remek-djela, čija bi vrijednost po mišljenju nekih stručnjaka mogla doseći i 100 milijuna dolara, nisu bila osigurana protiv krađe, objavila je u ponedjeljak Oslo Forskikring, organizacija za osiguranje imovine općine Osla.

Prema pisanju lista Dagbladet, spektakularnu krađu su izveli amateri. Na to navode činjenice da je unutar muzeja jedan od dvojice kradljivaca udario u staklena vrata jer nije znao u kojem se smjeru otvaraju. Drugi dnevni list piše da je jedan lopov prešao cijelu izložbenu dvoranu dok je pronašao tražene slike.

Uz to je policija utvrdila da im je tijekom bijega plijen pao dva puta.

(Hina) xtm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara