Kradljivci se predstavljali kao bankari i policajci, ukrali 572.000 kuna

Kradljivci se predstavljali kao bankari i policajci, ukrali 572.000 kuna

Foto:123rf

POLICIJSKI službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad ženom (41) godina zbog sumnje kako je počinila razbojništvo i dvije prevare i muškarcem (41) godina zbog sumnje kako je počinio prijevaru.

Sumnja se kako je žena 10. listopada nazvala oštećenu u dobi od 93 godine i najavila dolazak bankarice. Potom je došla u stan oštećene u Gajnicama kako bi provjerila novčanice i popisala serijske brojeve. Oštećena je u jednom trenutku posumnjala kako se radi o prevari, a osumnjičena joj je iz ruku istrgnula 500 eura i pobjegla.

Sumnja se kako je osumnjičena saznala da starica ima veće količine novca u stanu, što je dojavila nepoznatim osobama. Sutradan su dva nepoznata muškarca došla u stan starice i predstavili se kao policajci koji moraju fotografirati njene novčanice.

Iskoristili su trenutak u kojemu je starica otišla u drugi dio stana i ukrali joj oko 488.000 kuna.

Prevarili i staricu u Karlovcu

Sumnja se i kako su 41-godišnjakinja i 41-godišnjak počinili još jednu prevaru 26. siječnja. telefonski su kontaktirali 79-godišnjakinju iz Karlovca, pri čemu se osumnjičenik predstavio kao policajac i rekao kako će doći po novac. Starica ga je dočekala na vratima i predala mu oko 80.000 kuna. On ju je udario nogom i automobilom otišao s 41-godišnjakinjom. Uhićeni su isti dan.

Upozorenje policije

Policija upozorava građane da ne puštaju nepoznate osobe u stan te da nikome ne govore o novcu koji drže doma ili na svojim računima.

Također, pozivaju građane da nikome ne govore svoj PIN, čak ni službenicima u banci, kako ne bi postali žrtva prevare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara