Kramarić osudio napad na srpske povratnike i Đapićeve izjave

POTPREDJSEDNIK HSLS-a Zlatko Kramarić osudio je danas nedavni napad na kuće srpskih povratnika u Biljanima Donjim, ali i prozvao osječkoga gradonačelnika Antu Đapića da je svojim izjavama, kako drži, pokušao relativizirati taj događaj.

Na konferenciji za novinare Kramarić je kazao kako nitko Hrvatskoj ne smije uzimati pravdu u svoje ruke te da je pravna država, brzom reakcijom, položila ispit.

Ocijenio je kako Đapić, svojim medijskim istupima, koje je nazvao neopreznim i čudnim, pokušao relativizirati događaj, i prikazati kao izdvojeni izgred.

HSLS osuđuje relativizaciju prošlotjednih događaja u zadarskom zaleđu i izražava žaljenje da osječka javnost nije žešće reagirala i da si gradonačelnik dopusti da on bude taj koji će, ono što pozitivni propisi RH strogo kažnjavanju, svesti na nešto što je ispod svake razine, ustvrdio je Kramarić.

Đapić je uz ostalo kazao da se u zadarskom zaleđu nije dogodilo ništa toliko važno da bi zahtijevalo posebnu reakciju političara i pita hoćemo li svaki put reagirati kad neki pijanac napravi nered.

Kramarić je ocijenio nedopustivim da netko, tko je ne samo predsjednik stranke nego i gradonačelnik Osijeka, daje takve izjave jer mu, kako smatra, građani Osijeka za tako nešto nisu dali mandat.

Dodao je kako osuđuje i smjenjivanje intendantice pulskoga Istarskog narodnog kazališta Saše Broz i to od, po njemu, lijeve opcije, koja je bliska "brandu Broz" te ponovio kako HSLS 1. rujna započinje s pripremama za skorašnje parlamentarne izbore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara