Kramarić: Prevelika pozornost marginalnim događajima

POTPREDSJEDNIK LS-a Zlatko Kramarić na današnjoj je konferenciji za novinare kritizirao veliku medijsku pozornost koja se pridaje marginalnim događajima poput podizanja spomenika Mili Budaku i istupima Jožka Jorasa na hrvatskoslovenskoj granici, dok s druge strane građani nemaju riješena osnovna egzistencijalna pitanja.

"U Hrvatskoj mnogi ljudi moraju shvatiti da su fašizam i ustaštvo poraženi i da su to ideologije s kojima se građani ove zemlje ne trebaju i ne smiju ponositi", kazao je Kramarić dodavši da "likove koje postavljaju spomenike i razne Jorase" treba eliminirati iz političkog života. Po njegovim riječima, nedopustivo je da Joras zbog svojeg ponašanja bude predmetom spora između Hrvatske i Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od hrvatske samostalnosti još uvijek ne postoji pravi koncept privatizacije tako da problemi sa sisačkom Željezarom ili kombinatom Belje zbog tih marginalnih događaja ostaju u sjeni. To se događa jer se dopustilo da politika u svemu ima presudnu ulogu dok su ekonomski kriteriji potpuno u drugom planu, ocijenio je Kramarić.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, ustvrdio je kako je predizborna koalicija HNS-a, LS-a i Libre nužnost jer niti jedna od tih stranka ne bi imala prevelike šanse ako bi samostalno nastupila.

LS smatra kako je krajnje vrijeme da se ujedini liberalna građanska opcija jer pravi gubitnici posljednjih parlamentarnih izbora su upravo te stranke, istaknuo je Kramarić dodavši da je i IDS mogući koalicijski partner na lokalnoj razini
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara