Krapinsko-zagorska županija traži najuzorniju seosku ženu u Hrvatskoj

Krapinsko-zagorska županija traži najuzorniju seosku ženu u Hrvatskoj

SA CILJEM promoviranja vrijednosti i važnosti žene na selu i gospodarstvu, Krapinsko-zagorska županija i ove godine je raspisala natječaj za županijski izbor "Najuzornije hrvatske seoske žene".

Ovogodišnji izbor organiziraju Krapinsko-zagorska županija (KZŽ) i Općina Hrašćina koje, osim promocija važnosti žene na selu, žele podići kvalitete življenja na seoskom domaćinstvu i pridonijeti očuvanju kulturne baštine.

Izbor će se održati 5. rujna u Hrašćini gdje živi prošlogodišnja pobjednica Mirjana Čukoić. Prijaviti se mogu hrvatske državljanke, koje žive na selu i imaju lijepo uređeno kućanstvo, te imaju poljoprivredno gospodarstvo ili stvaraju umjetnička djela u Hrvatskom zagorju, te se u svojoj sredini bore za razvitak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice.

Najuzornija hrvatska seoska žena svojom osobnošću simbolizira vrijednost i važnost kreativne, poduzetne žene na selu i u gospodarstvu sa ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom, a naročito na našem zagorskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, te poboljšanju položaja seoske žene u hrvatskom društvu, navodi se u natječaju Krapinsko-zagorske županije.

Pobjednicu očekuju nagrade, a prijave se primaju na adresu Krapinsko-zagorske županije do 1. rujna 2008. godine i moraju sadržavati: ime i prezime, adresu, obrazovanje,  potpis i fotografiju. Više informacija može se dobiti u  Krapinsko-zagorskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama brine o mliječnim kozama

Mirjana Čukoić iz hraščinskog naselja Maretića najuzornija je seoska žena Krapinsko-zagorske županije za 2007. godinu. Prva pratilja Najuzornije žene je Jasmina Lukažinec iz Mokrica u Oroslavju dok je druga pratilja Anica Kucelj iz Oroslavja.

"Moja obitelj ima veliko poljoprivredno gospodarstvo na kojem uzgajamo mliječne koze. Imamo i mali vinograd i proizvodimo vino za svoje potrebe", rekla je Mirjana Čukoić nakon prošlogodišnje pobjede. Kako je rekla, na natjecanje se ne bi sama prijavila da je nisu nagovorili suprug i troje djece, 17-godišnja kćer i sinovi od 14 i devet godina.

Mirjana Čukoić na svojem gospodarstvu većinu poslova obavlja sama jer je suprug Zlatko zaposlen kao veterinarski tehničar, a djeca su zauzeta školskim obvezama.

R.I.
Foto: KZŽ

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara