Krave se vraćaju kući: Ministar Čobanković "presudio" u korist obitelji Markić

Krave se vraćaju kući: Ministar Čobanković "presudio" u korist obitelji Markić

Foto: Vlado Kos / Cropix

OBITELJ Markić dobila je bitku protiv države. Njihov petodnevni prosvjed je završen, a 300 krava koje su odradile većinu posla vraćene su kući, u Đurđance pokraj Đakova.

Podsjetimo, mnogobrojna obitelj Stipe Markića danima je uz pomoć svoje stoke prosvjedovala pokraj zgrade općine Semeljci, nezadovoljni zbog činjenice da su na natječaju za državno poljoprivredno zemljište na području općine Semeljci ostali bez dosadašnjeg zakupa 65 hektara koji su obrađivali 16 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed je okončan nakon što im je ministar poljoprivrede Petar Čobanković uručio rješenje kojim je utvrđeno da su Markići u pravu, te da im je dosad obrađivana zemlja trebala biti i dodijeljena i ovog puta.

Povjerenstvo Ministarstva poljoprivrede nalaz je sačinilo nakon što je Državno odvjetništvo još jednom pregledalo dokumentaciju oko sporne zemljišne čestice.Nalaz ministarstva otvara tri mogućnosti. Prva opcija pretpostavlja tužbu. Druga predstavlja dogovor s ljudima koji su dobili zemljište na natječaju i već ušli u njegov posjed, da od njega odustanu. Treća opcija pak nalaže pronalaženje zamjenskog zemljišta za obitelj Markić.

Obitelj Markić iskazala je zadovoljstvo njihovim rješenjem, ali im svejedno slijedi pravna bitka za tu česticu. Načelnik općine Semeljci nije želio komentirati novonastale okolnosti dok i sam ne prouči nalaz ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara