Krčki biskup: Turistima u sobe stavite križeve

Krčki biskup: Turistima u sobe stavite križeve

Screenshot: YouTube

KRČKI biskup Ivica Petanjak iznajmljivačima soba i apartmana uputio je poruku u kojoj ih je pozvao da u prostore koje iznajmljuju stave križ.

"Svjesni smo da o dobroj turističkoj sezoni najvećim dijelom ovisi materijalno stanje i napredak cijelog našeg društva i države. Zato se radujemo dolasku svakoga gosta. No, nikad ne smijemo izgubiti iz vida da je svaki gost prije svega osoba, stvorena na sliku i priliku Božju, te kao takav zavređuje naše poštovanje i ljubav", poručio je Petanjak za Nedjelju turizma koja će biti obilježena sutra. 
 
"Ne sramimo se svoje vjere"
 
U svojoj poruci Petanjak poziva iznajmljivače na ljubaznost pristupa, kako imućnijim tako i gostima skromnijeg imovinskog stanja. 
 
"Naši gosti žele pronaći mir i okrjepu za tijelo, ali i za duh. Sigurno ste već doživjeli kako pojedini turisti i tijekom godišnjeg odmora zauzeto žive svoj kršćanski poziv te ga javno očituju stilom odijevanja, načinom prehrane te molitvom u određenim dijelovima dana kao i u raznim drugim prigodama. Neka nam u tome budu poticaj i nadahnuće da se i mi nikad ne sramimo svoje vjere nego da uvijek budemo spremni javno i odvažno posvjedočiti svoju pripadnost Kristu i Njegovoj Crkvi", napisao je u svojoj poruci krčki biskup Petanjak. 
 
Poziva na postavljanje križa
 
Petanjak dalje u svojoj poruci navodi da bi križevi gostima trebali dati do znanja kamo su došli.
 
"U tome smislu zašto u našim kućama i apartmanima turisti ne bi pronašli križ kao kršćansko obilježje i kao znak da znaju kamo su došli. Taj znak i nama samima treba biti podsjetnik tko smo i kako se kao vjernici Krista raspetoga i uskrsnuloga trebamo ponašati. Znak križa može biti snažno sredstvo navještaja Kristova evanđelja, a naš način života i uslužnost potvrda naše vjere", napisao je u svojoj poruci krčki biskup. 
 
"Kao dobri domaćini, razveselite svoje goste i poslužite svoje turiste, ali u svemu svojem zalaganju nađite vremena i za sebe, za susret s Isusom u molitvi kako biste bogate duše i otvorena srca mogli svojom dobrotom i velikodušnošću oplemeniti goste koji su vam poslani da neko vrijeme budu vaši ukućani. Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov", zaključuje u svojoj poruci uoči Nedjelje turizma krčki biskup Ivica Petanjak. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara