KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Krenula dostava koju je u samoizolaciji izmislio SDP-ovac

Krenula dostava koju je u samoizolaciji izmislio SDP-ovac
Foto: Facebook

ČAKOVEČKI gradonačelnik Stjepan Kovač, koji je ovih dana u izolaciji, skicirao je način dostave hrane i to objavio na Facebooku.

Izum se temelji na tome da netko od kuće naruči hranu i onda mu je netko dostavi na vrata.

>> SDP-ov zastupnik u samoizolaciji izmislio dostavu. Ovo morate vidjeti

"U samoizolaciji se također mora raditi. Pripremam način dostave svježih namjernice naših certificiranih OPG-ova s čakovečkog placa. Na taj način bi građanima omogućili stalno svježe namirnice na kućni prag, a našim proizvođačima mogućnost prodaje proizvoda koji ne mogu čekati. Uskoro ćemo pripremiti konkretan prijedlog. Usporedno kontaktiramo proizvođače kako bi sve bilo što brže realizirano te u skladu sa svim trenutnim mjerama Stožera civilne zaštite", napisao je prije tjedan dana Kovač.

Danas iz Čakovca stiže vijest kako je Kovačeva dostava zaživjela te je svim građanima omogućena kupovina na takozvanom on-line placu. Radi se o platformi za kupnju prehrambenih proizvoda koji se inače kupuju na placu, poput voća, povrća, sireva, suhomesnatih proizvoda, domaćih ulja i vina.

Naručiti se može na stranici on-line tržnice, a roba se plaća po preuzimanju. Dostava se vrši ponedjeljkom, srijedom i petkom. 

Razradio cijeli plan i nacrtao ga

Podsjetimo, Kovač je svoj plan razradio na velikom komadu papira. Na njemu je nacrtao kružni koncept dostave hrane.

Tako je Kovač osmislio koncept u kojem naručitelj naručuje hranu od OPG-a, a OPG kontaktira dostavljače koji onda hranu nose naručitelju. Kovač je razradio i neke sitne detalje. Primjerice, napominje Kovač, naručitelj mora napisati adresu na koju želi da mu se dostavi hrana. Također, naručitelj prema Kovačevom planu treba napisati koji artikl želi. Također, treba naručiti i količinu da mu ne bi, primjerice, ispred kuće došao šleper pun blitve.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara