"Krila Oluje" odletjela na vojni aeromiting u Veliku Britaniju: "Ovo je kruna svih nastupa"

"Krila Oluje" odletjela na vojni aeromiting u Veliku Britaniju: "Ovo je kruna svih nastupa"

Foto: Hina

AKROBATSKA grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) "Krila Oluje" poletjela je s aerodroma Pleso, na međunarodni vojni aeromiting Royal International Air Tatoo (RIAT) u Zrakoplovnoj bazi Fairford  u Velikoj Britaniji,  gdje će 9. i 10. srpnja nastupiti u letačkom dijelu programa.

Uz akrobatsku grupu "Krila Oluje", HRZ i PZO na najvećem svjetskom vojnom aeromitingu predstaviti će se i u izložbenom dijelu programa helikopterom Mi-171Sh iz sastava 91. zrakoplovne baze, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva obrane (MORH).

Prije odlaska u Ujedinjeno Kraljevstvo, vođa grupe, pukovnik Damir Barišić rekao je kako će nastup na RIAT-u zasigurno obilježiti ovogodišnju sezonu, kao kruna svih dosadašnjih nastupa Krila Oluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta prestižna vojna zrakoplovna manifestacija svake godine okupi predstavnike gotovo svih vodećih svjetskih ratnih zrakoplovstava i stotine tisuća gledatelja, a u letačkom i izložbenom dijelu programa redovito sudjeluje iznimno veliki broj vojnih zrakoplova. Rekordnih 535 zrakoplova iz 2003. osiguralo je RIAT-u mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda", kazao je.

Ovogodišnjim sudjelovanjem HRZ i PZO-a,  Hrvatska postaje 56. država čije se ratno zrakoplovstvo ima priliku predstaviti na toj manifestaciji.

"Iako su od dosadašnjih 122 službena nastupa "Krila Oluje" čak 41 put nastupila izvan  Hrvatske, u 13 različitih država, to je zasigurno jedan od najznačajnijih trenutaka u 12-godišnjoj povijesti grupe, a posebno za moje kolege kojima će to biti prvi nastup izvan Hrvatske", naglasio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara