Kristina Ćurković: Žele kazniti mene, a ne one koji su prekršili zakon

Foto: Nikola Vilić / Cropix

KRISTINA ĆURKOVIĆ danas je ponovno bila na splitskom Prekršajnom sudu zbog zbog skidanja zastave EU sa zgrade splitske gradske uprave. Za Index je prenijela svoje dojmove.

Presuda po Vladi?

"Išla sam na sud mirne savjesti. Radi cijelog postupka osjećam se žalosno, jer one institucije koje rade za državu čiji ugled želim zaštiti, žele kazniti mene, a ne one koji su prekršili Ustav i zakone. Čitav narod je nositelj suvereniteta i dužnost nam je štititi ga. Voljela bih kada bi presudili da nisam kriva, jer to bi značilo da ipak postoji neka svjetla točka koja je politički nezavisna. Ako me osude, to bi bio samo još jedan u nizu poteza koji idu uz mlin aktualnoj politici ove i bivše Vlade", kazala nam je Kristina.

Zastava

Danas je svjedočila pročelnica Vesna Alač, koja je potvrdila da je skinuta zastava EU vlasništvo Grada Splita. Bilo je nešto razmimoilaženja oko toga tko je zvao policiju, Kristina tvrdi da je ona, Grad da su oni...

Kristina je zastavu EU skinula s Banovine jer je smatrala da nema što raditi uz propisana državna obilježja. Na njeno je mjesto stavila zastavu Republike Hrvatske, koja joj je poslije vraćena.

Presudu bi trebala doznati u roku od mjesec dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara