Kristinina majka šokirana smanjenjem presude Komšiću: Osjećam se grozno, užasno

Kristinina majka šokirana smanjenjem presude Komšiću: Osjećam se grozno, užasno
Foto: Privatan album

VRHOVNI sud smanjio je kaznu Davidu Komšiću za brutalno ubojstvo trudne Kristine Krupljan za pet godina, pa je tako umjesto 30 godina zatvora, dobio 25, a Index je razgovarao s njenom majkom Vesnom Krupljan koja je od nas doznala za takvu odluku Vrhovnog suda.

"Molim?! Nisam imala pojma, nitko mi nije javio, pa je li to normalno, a ja još čekam da mi jave. Prošli tjedan sam slala mail Vrhovnom sudu, zvala sam ih, rekli su mi da presuda još nije napisana. Danas sam im poslala preporučeno pismo s povratnicom da ubrzaju jer želim pravomoćnu presudu da mogu dobiti njene stvari, torbu, mobitel. Jooj, zatekli ste me, tako sam sad ljuta da bi mogla gristi, a sad još trebam reći mami. Ajme, ljuta sam ko ris. Trebali su mu povećati kaznu, ne znam zašto su mu smanjili. Što ću sad, ne mogu se ni žaliti, kao što nisam mogla ni na presudu Županijskog suda jer ga je Državno odvjetništvo tužilo. Da sam makar znala za ovu odluku, nitko mi nije javio. Ne razumijem, zašto nisu mene obavijestili. Trebali su mi poslati presudu, sad ću zvati opet Vrhovni sud i pitati ih kad ću dobiti tu presudu", u šoku je bila Vesna Krupljan nakon što smo joj priopćili ovakvu vijest.

"Osjećam se grozno, užasno, ljuta sam kao ris"

Navodi kako se bojala da će Komšiću smanjiti presudu nakon što je doznala da su Šunjergi smanjili za ubojstvo roditelja, no ipak se, kaže, nadala da će mu ostaviti istu ili čak povećati.

"Osjećam se grozno, užasno, sve kipi u meni, ne znam što da vam kažem, mislila sam da će mu povećati ili ostaviti, a s druge strane dobro da mu nisu vratili suđenje na početak. Ma baš sam jako ljuta, ne znam što bi rekla. Šunjerga je bar dobio 40 godina, a Komšić 30 i sad su mu smanjili na 25, a Komšić je počinio najgori zločin, iživio se nad mojom kćeri, zadao joj je 88 uboda nožem i ona je dugo patila. Ne mogu uspoređivati Šunjergu i Komšića. Nikako mi ne ide ova odluka u glavu, sad ću vidjeti s odvjetnikom kako i što mogu dalje", rekla je za Index Vesna Krupljan.

Podsjetimo, 21. ožujka je na Vrhovnom sudu održano ročište na kojem je bilo saslušanje o žalbi Davida Komšića, ubojice Kristine Krupljan, na presudu Županijskog suda koja je donesena 9. travnja 2018. godine. Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Sanja Mazalin tada je Davida Komšića osudila na 30 godina zatvora jer je ubio trudnu Kristinu Krupljan, zadavši joj 88 uboda nožem. David Komšić traži da se slučaj vrati na ponovno suđenje.

Komšić je cijelo vrijeme bio spojen putem videolinka iz kaznionice u Lepoglavi, gdje služi kaznu za izazivanje prometne nesreće u kojoj je pregazio i usmrtio pješaka u travnju 2016. godine.

David Komšić je cijelo vrijeme pognute glave slušao obrazloženje presude kojom je osuđen na 30 godina zatvora, a u kojoj je detaljno opisano kako je ubio Kristinu te zadavanjem 88 uboda izazvao kod nje tešku patnju i bol.

Sudac Komšiću: Niste se pomaknuli

Nakon toga mu se obratio predsjednik sudskog vijeća Vrhovnog suda Ranko Marijan i rekao: "Davide Komšiću, sat vremena se niste pomaknuli."

Komšić je potom progovorio prvi put otkako mu je počelo suđenje za Kristinino ubojstvo iako je za to imao priliku i ranije, no tijekom cijelog suđenja se branio šutnjom. A sad kad se odlučuje o njegovoj žalbi, odlučio se obratiti sudskom vijeću od kojeg traži da mu smanji kaznu i slučaj vrati na ponovno suđenje.

"Poštovani sude, ja sam, kad sam došao sebi (op.a. nakon što je ubio Kristinu) zamolio oca da me odvede na policiju gdje sam sve priznao kao i na DORH-u, izrazio sam žaljenje. Kao dijete sam imao psihičkih poteškoća pa ne mogu razjasniti sam događaj (op.a. to što je Kristinu ubio zadavši joj 88 uboda nožem). Izražavam veliko žaljenje, žao mi je Kristinine i moje obitelji. Ne prođe dan da se ne sjetim Kristine, sjetim je se svaki dan kad gledam neki film kojeg smo skupa gledali i kad slušam neku pjesmu koju smo skupa slušali. Svaku noć razmišljam o njoj. Svoj život bih dao da joj još jednom kažem da je volim, sve mi jako teško pada", rekao je Komšić koji se danas prvi put otkako mu se sudilo za njeno ubojstvo obratio na sudu.

Njegove riječi komentirao je predsjednik sudskog vijeća Vrhovnog suda RH Ranko Marijan.

"Vama je žao, ali Kristine nema. Prošlo je 25 mjeseci (op.a. od njenog ubojstva), a vama je sad žao, sjednite", poručio mu je sudac Marijan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara