Križni put HV-a i policije na brdu Kamenjaku

VIŠE postrojba Hrvatske vojske i policije sudjelovalo je danas na simboličnom Križnom putu, u sklopu svoga pohoda na brdo Kamenjak, smješteno između Radišinovaca i Banjevca, u biogradskom zaleđu na razmeđi Zadarske nadbiskupije i Šibenske biskupije.

Već pet godina zaredom HV i policija organiziraju Križni put pod naslovom "Što ćete mi dati i ja ću vam ga predati", a ovogodišnjem pohodu postrojbama HV-a i policije pridružilo se oko tisuću mještana okolnih sela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Križni je put predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Juraj Jezerinac s brojnim svećenicima iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Kraj svake postaje Križnog puta čitane su molitve, a čitali su ih pripadnici postrojba HV-a i policije. Bile su tu postrojbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i PZO-a iz Učilišta "Rudolf Perešin" u Zemuniku, zatim Prva bojna 4. gardijske brigade, Interventna jedinica PU zadarske, 628. pješačka brigada i Oklopna bojna 4. gardijske brigade. Završna molitva održana je na brdu Kamenjaku pokraj kapele koja je prije deset godina sagrađena na tom mjestu u čast hrvatskim žrtvama u 2. svjetskom ratu. U čast više desetaka civilnih hrvatskih žrtava koje su partizani u 2. svjetskom ratu bacili u obližnju jamu, čelnici općine Polača su 1993. izgradili kapelu i spomen-obilježje. Od tada pa do danas održano je pet pohoda na brdo Kamenjak u kojima tamošnji puk, te vojne i policijske postrojbe odaju počast tim žrtvama.

Na današnjoj završnoj molitvi govorio je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac. Odao je počast svim hrvatskim žrtvama iz 2. svjetskog rata i iz Domovinskog rata. Osvrnuvši se u svojoj propovijedi na današnje duhovno i moralno stanje hrvatskog društva, msgr. Juraj Jezerinac rekao je da Haaški sud nije moralna vertikala nego sredstvo političkog pritiska na Hrvatsku. Svim nazočnima msgr. Jezerinac zaželio je zatim sretan Uskrs.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara