Krojf dobio nove branitelje- ročište 4. listopada

NOVI SU branitelji prvookrivljenog Miljenka Žaje Krojfa, u postupku koji se na Općinskom sudu u Šibeniku vodi protiv njega i još dvojice okrivljenih zbog ucjene, odvjetnici iz Šibenika Žarko Čogelja i Đorđe Malešević, a novo je ročište zakazano za 4. listopada.

Nakon što su 20. rujna punomoć otkazali dotadašnji Krojfovi odvjetnici Došen i Franceshi, Čogelju je Sud odredio za branitelja po službenoj dužnosti, a Malešević je jučer dobio punomoć prvookrivljenog.

Predsjednica Sudskog vijeća Maja Šupe prihvatila je danas obojicu branitelja, s obzirom na to da je suđenje već nekoliko puta odgađano, i zakazala novo ročište glavne rasprave za 4. listopada.

Branitelji Šoše i Botice, splitski odvjetnici Željko Gulišija i Ivo Smrke, tražili su razdvajanje predmeta i odvojeno suđenje svojim branjenicima, no Sudsko vijeće takav zahtjev nije prihvatilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudskom odlukom od 20. rujna, a na zahtjev općinskog državnog odvjetnika Emilija Kalabrića, prvookrivljenom Krojfu sudit će se u odsutnosti.

O zahtjevu branitelja da se okrivljeni puste iz pritvora i brane sa slobode, odlučivat će Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Šibeniku.

Optužnica tereti Krojfa, Šošu i Boticu da su ucjenom pokušali od rogozničkog poduzetnika Nenada Skejića dobiti novac i tri automobila, prijeteći da će ubiti njega i njegovu obitelj.

(Hina) xžp yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara