Kršćanski prosvjed protiv gay-parade u Zagrebu

U POVODU sutrašnje gay-parade kršćani dviju zagrebačkih crkava Evanđeoske crkve cjelovitog evanđelja i Krščanskog centra "Riječ Života" danas su pred zgradom zagrebačkog Gradskog poglavarstva prosvjedovali protiv promicanja homseksualizma kao normalnog i suvremenog oblika života.

Prosvjednici su pozvali zagrebačke vlasti na aktivniju zaštitu društva od nemoralnosti i izopačenosti koja ugrožava temelje društva i obitelji.

S transparentima na kojima je pisalo "Homoseksualnost - grijeh prema čovjeku i Bogu", "Sačuvajmo obitelji od nemoralnosti" i "Izopačena obitelj (s crtežima dvaju muškaraca koji se drže za ruke) strelica "Izopačeno društvo" (s crtežima triju muškaraca s glavama dolje, a nogama gore) kršćani su mirno prosvjedovali dijeleći letke sa stihovima iz Biblije u kojima se poručuje da je homosekualizam grijeh.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao kršćani koji vjeruju u nepromjenjive biblijske standarde morala, ovim mirnim prosvjedom upozoravamo na opasnost od promicanja homoseksualnosti u hrvatskom društvu", stoji u izjavi koju su prosvjednici dijelili građanima koji su dolazili i izlazili iz zgrade Poglavarstva.

U letku se navodi i da prosvjed održavaju pred Poglavarstvom zbog izjava kojima je predstojnik Gradskog ureda za kulturu Vladimir Stojisavljević komentirao prosvjed kršćana protiv homoseksualizma prigodom održavanja Queer festivala.

"Stojisavljević je omalovažavao i vrijeđao stavove evanđeoskih kršćana i drugih kršćanskih vjerskih zajednica, usmjerenih protiv homoseksualnosti", navode prosvjednici, tražeći ispriku pročelnika za kulturu te njegovo javno očitovanje glede financijske potpore takvih, kako kažu, javno nemoralnih manifestacija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara