Krstičević i Šundov posjetili hrvatske vojnike u Poljskoj

Krstičević i Šundov posjetili hrvatske vojnike u Poljskoj

Foto: MORH/I.Firšt

MINISTAR obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera HV-a Mirko Šundov danas su posjetili hrvatske vojnike na vojnom poligonu Benowo Piskie Training Area u Poljskoj, gdje sudjeluju u NATO-ovoj aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u toj državi, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

"Cijenim sve što naši vojnici rade za Hrvatsku i kako profesionalno i ponosno predstavljaju Hrvatsku u Europi", poručio je Krstičević tijekom prvog službenog posjeta ministra i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga hrvatskim vojnicima koji u Poljskoj borave od listopada 2017. godine.

71 hrvatski vojnik je u Poljskoj

U toj se državi trenutno nalazi 71 pripadnik Oružanih snaga RH s bitnicom samohodnih višecijevnih lansera raketa SVLR Vulkan. Od svog dolaska, pripadnici prvog hrvatskog kontingenta uspješno su proveli dva bojeva gađanja s bitnicom višecijevnih lansera raketa Vulkan, gdje su pokazali visoku razinu profesionalnosti i uvježbanosti.

 "Drago mi je što sam posjetio naše vojnike u Poljskoj u ovo blagdansko vrijeme. Uvjerio sam se da ste pravi tim. Cijenim sve što radite za Hrvatsku i kako profesionalno i ponosno predstavljate Hrvatsku u Europi. Ova misija je značajna za hrvatsku vojsku zbog zajedničke obuke s partnerima i saveznicima, zbog interoperabilnosti i razmjene iskustava", rekao je ministar obrane u poligonu koji se nalazi na sjeveroistoku Poljske.

Krstičević je istaknuo kako je hrvatsko sudjelovanje u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti još jedna potvrda da je Hrvatska predana NATO saveznica, da ona ima golemo znanje i iskustvo koje može podijelili s partnerima i saveznicama u misiji, te da sudjelovanje u zajedničkoj obuci pomaže u razvoju sposobnosti hrvatske vojske. Još jednom je podsjetio kako su hrvatski vojnici u potpunosti opremljeni i naoružani hrvatskim proizvodima.

"Slika koju ostavljate u Poljskoj je jako važna i hvala vam što na najbolji mogući način promičete hrvatsku vojsku u Europi'', naglasio je ministar vojnicima.

Pohvale hrvatskim vojnicima izrekao je i zapovjednik borbene grupe, pukovnik Scott Cheney iz Sjedinjenih Država, koji je pohvalio njihovu visoku profesionalnost, a riječi hvale imao je i brigadni general Jaroslaw Gromadzinski, zapovjednik 15. mehanizirane pješačke brigade poljske vojske, postrojbe nadređene borbenoj grupi NATO-a, koji je istaknuo kako izrazito cijeni hrvatsko sudjelovanje i angažman u njezinim aktivnostima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara