Krstičević komentirao saborsku raspravu o njemu i propalom poslu s avionima

Krstičević komentirao saborsku raspravu o njemu i propalom poslu s avionima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević dolazeći u četvrtak u sabor komentirali su raspravu o SDP-ovoj interpelaciji o propaloj nabavi aviona od Izraela koja ih očekuje.

Plenković: Imamo ideju što se dogodilo s avionima

Plenković je rekao kako očekuje da interpelacija bude odbijena, a rasprava smirena i tolerantna. Novinarima je kazao da je vlada detaljno analizirala sve što se dogodilo u procesu pokušaja kupnje borbenih zrakoplova, o čemu će, najavio je, detaljnije u raspravi.

"Imamo ideju što se dogodilo s avionima. Na žalost, operacija u kojoj smo trebali dobiti kvalitetne avione za jako dobru cijenu nije se realizirala", rekao je premijer.

Krstičević: Nemam razloga za nervozu, Hrvatska nije ništa kriva

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je da nema razloga za nervozu.

"Želimo argumentiranu raspravu, s činjenicama i istinom. Hrvatska vlada je došla tu da kaže istinu o procesu, o projektu i, kao što ste vidjeli, Hrvatska je napravila sve potpuno ispravno. Dobili smo sva potrebna jamstva, Hrvatska nije ništa kriva, to su potvrdili i Izrael i SAD“, kazao je Krstičević.

Komentirao i je li za izravnu pogodbu sa SAD-om

Na pitanje je li i dalje za izravnu pogodbu sa SAD-om, odgovorio je: "Ja sam, prije svega, za jačanje Hrvatske vojske."

Na prošlom aktualnom prijepodnevu sredinom siječnja ministar Krstičević bijesno je reagirao kada mu je SDP-ov Franko Vidović pokušao uručiti maketu aviona, a živce je izgubio i premijer Plenković kada ga je mostovac Nikola Grmoja nazvao „veleizdajnikom“ i „anemičnim“.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara