Krstičević o skandalu s pilotima: Ispričavam se u ime cijelog HV-a

Krstičević o skandalu s pilotima: Ispričavam se u ime cijelog HV-a
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

MINISTAR obrane Damir Krstičević komentirao je danas slučaj trojice pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku koji su pod istragom civilne i vojne policije.

"Ispričavam se u ime cijele Hrvatske vojske. To nisu vrijednosti pobjedničke Hrvatske vojske. Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrijednosti i sposobnosti", rekao je Krstičević za N1.

>>> Skandal u hrvatskoj vojsci: Piloti prevozili švercera oružja, prerušili su ga

"Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su izolirani slučajevi. Hrvatska vojska će pobijediti ovu situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sustava", rekao je Krstičević koji je osnovao Povjerenstvo koje će mu podnijeti analizu situacije i predložiti mjere za "obračun" s takvim situacijama.

"Žao mi je, isprika svima"

Na pitanje kako je reagirao na cijeli slučaj, ministar je rekao da mu je bilo žao.

"Pa vi znate naše pilote, dečki su i u Domovinskom ratu bili sjajni, to su vrhunski ljudi na ponos svih. Još jednom - isprika. Bit ćemo čvrsti u sankcioniranju ovog slučaja. Stega mora biti na razini", rekao je kratko.

Podsjetimo, jučer je Dnevnik Nove TV objavio kako su trojica pilota hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku helikopterom prevezla glavnog dobavljača kojeg policija povezuje s ilegalnim tržištem oružja. Kako bi dobavljaču prikrili trag, obukli su ga u odoru vojnog pilota. U pretragama njihovih kuća pronađena je veća količina oružja pa su udaljeni iz letačke službe.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara