Krsto Juran na HTV-u predstavio program Hrvatske europske stranke

Krsto Juran večeras je na HTVu predstavio izborni program Hrvatske europske stranke (HES), ističući kako je njegova osnova "rast stvaralaštva", odnosno da su njegov program "ljudi koji ulažu novac i znanje u stvaralačke organizacije i stvaraju materijalna i duhovna dobra za razvitak zemlje". L

"Predstavljamo ljude koji novac i znanje žele ulagati u stvaralačke organizacije kako bi se stvorila materijalna i duhovna dobra za razvoj Hrvatske", rekao je Juran.

Zalaže se i da, kako je kazao, investitori više ne budu iskorištavani od pojedinaca, već da postanu ravnopravni suradnici u "sustavu ravnopravnijem od kapitalističkog koji bi bio temelj gospodarskog i svakog drugog razvoja".

Gospodarsku politiku, smatra Juran, moraju voditi makroekonomski stručnjaci, koji bi odredili smjernice razvoja i iskoristili kompatibilne prednosti Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uđe li u Hrvatski sabor, HES će se zauzeti za bolje plaćene satnice radnika i rentabilni izvoz, smanjenje broja ministarstava s 21 na deset, smanjenje PDV-a s 22 na 18 posto, te povećanje neoporezivog dijela s 1500 na 3000 kuna.

Krsto Juran je najavio da će zahtijevati zaustavljanje daljnjeg zaduživanja države, preispitivanje ovlaštenja Vlade za uzimanje stranih kredita i odgovor na pitanje kamo je taj novac uložen.

Nužnim smatra i reformu državne uprave, odnosno njezinu racionalizaciju i smanjenje administrativnih zapreka.

(Hina) tr/ibob sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara