Kuba obilježila Fidelov 79. rođendan

KUBA je u subotu obilježila 79. rođendan predsjednika Fidela Castra, podsjećajući na prvim stranicama državnih novina te u televizijskim vijestima i dokumentarnim emisijama na njegovih gotovo pet desetljeća na vlasti.


Dnevni listovi donijeli su na naslovnicama predsjednikove fotografije uz dirljive poruke kubanske mladeži i naroda "dragom voljenom Fidelu", šefu države s najduljim stažem na svijetu.

"Slavimo kao tvoji najbliži, s osjećajima i divljenjem koje djeca osjećaju za najplemenitijeg, najmudrijeg i najhrabrijeg oca", kaže se u pismu "el Comadanteu" objavljenom na naslovnici lista "Granma", dnevnika Komunističke partije.

U pismu potpisanom s "Tvoj narod", predsjednika se naziva "dragi voljeni Fidel" te se, među inim, ističe njegov "posebni senzibilitet za druge" kao i "gerilski duh za ideale pravde".

Sudionici kongresa mladih u Caracasu u Venezueli, u ponoć su mu otpjevali "Happy Birthday" a Castro im se zahvalio i rekao da prati rad skupa.

Kubanski vođa aktivan je i u 79-oj godini. Nastavlja s napornim dnevnim rasporedom, uključujući i česte političke govore koji znaju potrajati šest ili sedam sati, te ne pokazuje nikakve namjere za povlačenjem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara