Kučan skeptičan prema Janši kao premijeru

BIVŠI slovenski predsjednik Milan Kučan rekao je da je Janez Janša ambiciozan političar, no da treba pričekati s ocjenama.

"Kad bih o njemu sudio samo po onome što sada govori, mogao bi biti dobar premijer", odgovorio je Kučan u razgovoru za ljubljansko Delo od subote na pitanje kakav će Janša biti kao predsjednik nove vlade. No, dodao je, s ocjenama kako će se Janša ponašati na vlasti treba pričekati nekoliko mjeseci.

"Neobično je čuti sadašnju mekoću u njegovim nastupima. Moje iskustvo s njim ipak mi dopušta da budem barem skeptičan prema modelu njegova vladanja", rekao je dugogodišnji slovenski predsjednik Milan Kučan.

Kučan je prije nedavnih parlamentarnih izbora na kojima je pobijedio Janšin SDS (Slovenska demokratska stranka) otvoreno podržao liberalne demokrate (LDS) Antona Ropa.

"Tu sam stranku vidio na praznom prostoru ljevice, no za nju su nastali problemi svaki put kad je svojim djelovanjem popustila u načelima etičkog liberalizma", rekao je Kučan, analizirajući rezultate ovogodišnjih parlamentarnih izbora u Sloveniji na kojima je prvi put većinu osvojila koalicija stranaka desnog centra.

Janšu je inače Kučan okarakterizirao kao "političkog veterana, radišnog i ambicioznog čovjeka, dobrog analitičara, pa i taktičara".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara