Kujundžić pokušao objasniti kako je kupio kuću: Cijeli život sam radio...

Kujundžić pokušao objasniti kako je kupio kuću: Cijeli život sam radio...
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić priopćio je u povodu medijskih napisa o kupnji kuće u Zagrebu kako su supruga i on kupili kuću za 195.000 eura te da je cijela transakcija bila transparentna i zakonita, a kupnju je prijavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

Podsjetimo, Telegram je danas objavio da je Kujundžićeva obitelj krajem prošle godine kupila još jednu kuću u Zagrebu, čija je vlasnica njegova supruga Tatjana Kujundžić, te da je kuću s okućnicom u Maksimiru, ukupne površine 288 četvornih metara, platila 1,462.500 kuna. Pritom su upozorili kako u ministrovoj imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla isplatiti tu nekretninu.

Tvrdi da su digli kredit od 100.000 eura, a još 40.000 eura posudili od prijatelja

"Možda će zvučati patetično ili opravdavajuće, ali u slučaju mog životnog puta krajnje realno - cijeli život sam radio, cijeli život sam stvarao, cijeli život sam štedio i cijeli život sam bio u kreditima", naveo je večeras Kujundžić u reakciji na objavu u medijima.

"Pred kraj svog radnog vijeka moja supruga i ja smo zaključili da bi za mirnu i sigurnu starost bilo dobro investirati u kupnju nekretnine. Stoga smo odlučili kupiti kuću u Zagrebu u vrijednosti 195.000 eura (protuvrijednost u kunama). S obzirom da godinama, a i sada, imamo mjesečni zbroj plaća preko 40.000 kuna, odlučili smo podići kredit, uložiti ušteđevinu i nešto posuditi od prijatelja", dodao je.

Ministar zdravstva navodi kako su za kupnju kuće podigli kredit od 100.000 eura u PBZ-u, 55.000 eura platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZ-u, a 40.000 eura privatno posudili od prijatelja, pri čemu je ugovor o pozajmici kod kupnje kuće ovjeren kod javnog bilježnika te novac uplaćen na račun prodavatelja kuće.

"Dakle, sve transparentno i zakonito. Kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu", istaknuo je Kujundžić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara