"Kumarovi" predvode nominacije za britanske TV nagrade

TALKSHOW parodija "The Kumars at No 42" (Kumarovi na br. 42) vodi brojem nominacija za ovogodišnje britanske televizijske nagrade Bafta, javlja BBC.

Serija s Sanjeevom Bhaskarom i Meerom Syal u glavnim ulogama ima tri nominacije za najvažniju britansku televizijsku nagradu. U utrci za najbolji zabavni program ili seriju natječe se s dva BBC-jeva programa, "Test The Nation" i "Friday Night With Jonathan Ross", te s programom kanala ITV1 "Im A Celebrity... Get Me Out Of Here!".

Bhaskar i Syal natječu se jedno protiv drugoga u kategoriji za najboljeg komičara, uz otpuštenog voditelja serije "Have I Got News For You" Angusa Deaytona, i Paula Mertona iz iste serije.

Kenneth Branagh nominiran je za najboljeg glumca u drami "Shackleton" britanskog Kanala 4 i BBC-jevom "Conspiracy", uz Alberta Finneyja i Jamesa Nesbitta za filmove "The Gathering Storm" i "Bloody Sunday".

Jessica Stevenson, koja se proslavila komedijom "Spaced", nominirana je za najbolju glumicu u BBC-jevom filmu "Tomorrow La Scala!". Oštra konkurencija bit će joj Sheila Hancock za ulogu u seriji "Bedtime", Vanessa Redgrave za film "The Gathering Storm" i Julie Walters za "Murder".

"EastEnders" i "Coronation Street" ponovo će se natjecati za najbolju sapunicu, uz BBC-jevu seriju "Doctors" i "Hollyoaks" Kanala 4.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bloody Sunday" kanala ITV natječe se za najbolju dramu, uz tri BBC-jeva filma - "Tomorrow La Scala!", "Conspiracy" i "Flesh and Blood".

Dramska serija o frizerima "Cutting It" natječe se uz "Clocking Off", "Spooks" i "Teachers" Kanala 4.

"EastEnders", "Pop Idol", "Foyles War", "Coronation Street" i "Auf Wiedersehen Pet" nominirani su za nagradu publike Lew Grade.

Glumica Anne Robinson iz serije "Weakest Link" vodit će svečanost dodjele nagrada, koja će se održati 13. travnja.

(Hina) pgo bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara