Kunst primio na poklon ulaznicu za Euro, ali je nije prijavio Povjerenstvu "jer ga nema"

"PA kako je predao imovinsku karticu ako Povjerenstvo ne postoji?", upitao nas je bivši predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Josip Leko, nakon što smo mu kazali kako je HDZ-ova snaga u Saboru Boris Kunst jedini dosad priznao kako je od T-coma primio na poklon ulaznicu za Euro 2008. (cijena koje premašuje dozvoljeni darovani iznos kojeg saborski zastupnici mogu primati, a to je iznos od 500 kuna).

Kunst nam je, naime, kazao kako svoj skupocjeni poklon nije prijavio iz razloga što Povjerenstva trenutno nema.

"Povjerenstvo kao institucija postoji. Svaki dar čini ovisnost dužnosnika i treba izbjegavati skupocjenije darove nego što je dozvoljeno. Ako je netko primio takav dar i već ga konzumirao, kao što je ovdje slučaj s ulaznicama, Vlada može izreći da je to suprotno odredbama, a i to je neka društvena osuda", kaže Leko.

Upitan o tome tko je koga kontaktirao te u kojoj je funkciji on primio ulaznice od T-coma, odgovara: "To su bile sponzorske karte. Dobio sam ih po principu da sam ja predsjednik saborskog Odbora za rad. Nije više bilo ulaznica za kupiti, da je bilo, kupio bih", kaže nam Kunst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu priču oko prodaje karata pokrenuo je Andrija Hebrang, koji je rekao kako je HNS sam priznao da je podijelio tisuću karata za samo jednu utakmicu te da se on pita komu su te karte otišle.

Nikša Martinac, HNS-ov koordinator za ulaznice na Europskom nogometnom prvenstvu, kazao nam je kako "odgovorno tvrdi da HNS nije podijelio bez novčane naknade niti jednu ulaznicu". Sve su ulaznice, kazao je, naplaćene po cijeni kako je to organizator Eura 2008. odredio.

Hebrang je, naime, kazao kako su ulaznice uglednicima dijelile razne kompanije te ih na taj način korumpirale.

K.C.
Foto: index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara