Kupio automatsku pušku, ubio nevjenčanu suprugu i 18-mjesečno dijete, pa presudio sam sebi

NERAŠČIŠĆENI obiteljski odnosi uzrokovali su današnju tragediju u Slakovcu, selu u blizini Čakovca, u kojoj je 27-godišnjak ubio nevjenčanu suprugu i 18-mjesečnu kćer, a zatim sebe, potvrdila je međimurska policija.

Glasnogovornik međimurske Policijske uprave, ujedno i voditelj Ureda načelnika te uprave Krunoslav Gosarić izvijestio je da je u Slakovcu u 10,26 sati 27-godišnji Mladen Mesarić iz susjednoga sela Zasadbrega hicima iz automatske puške M-70 ubio nevjenčanu suprugu Moniku Tomašić (24) i njihovu 18-mjesečnu kćer Vanesu. Nakon toga pucao je sebi u glavu.

Tragediju su uzrokovali neraščišćeni obiteljski odnosi, priopćila je policija. Ubojica je nevjenčanoj supruzi već prijetio da će je ubiti, zbog čega je ove godine odslužio petomjesečnu zatvorsku kaznu u varaždinskom zatvoru. Prije toga Mesarić i Tomašić živjeli su zajedno devet mjeseci.

Presudom Općinskog suda u Čakovcu Mladenu Mesariću određeno je psihijatrijsko liječenje zbog prijetnja, no ni u zatvoru ni nekoliko mjeseci nakon što je odslužio zatvorsku kaznu nije pokazivao znakove da bi mogao počiniti kažnjivo djelo za koje je osuđen, rekao je glasnogovornik međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić.

Valja napomenuti da Mesariću unatoč prijetnjama svojoj nevjenčanoj supruzi, zbog kojih je "odležao" pet mjeseci u zatvoru, nije izrečena mjera zabrane prilaska dotičnoj. Mesarić je iz zatvora izašao prije mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policijskom izvješću navodi se da se zločin dogodio zbog neraščišćenih obiteljskih odnosa, to jest zbog skrbništva nad malodobnom kćeri. Počinitelj nezapamćenog zločina u Međimurju, prema policijskim spoznajama, neposredno prije ubojstva na nezakonit je način kupio automatsku pušku kojom je ubio nevjenčanu suprugu, kćer i sebe. HTV javlja da je policija na tragu osobu koja je Mesariću prodala automatsku pušku.

Od izlaska iz zatvora do danas Mladen Mesarić i MonikaTomašić nisu živjeli zajedno, a tragedija se dogodila u dvorištu kuće ubijene žene, gdje je živjela sa svojim roditeljima.

Mladen Mesarić krenuo je u Slakovec biciklom koji je ostavio u obližnjem šumarku, gdje je u torbi pronađen još jedan spremnik oružja.

U šumarku je sačekao da njegova nevjenčana supruga i kćer izađu iz kuće, pa zapucao, javlja Nova TV. Prvo je pogodio svoju 18-mjesečnu kćer, a potom suprugu.

Očevid su na mjestu tragedije obavili inspektori međimurske Policijske uprave i istražni sudac Županijskoga suda u Varaždinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara