Kurjak odbacio napis "Nacionala", tvrdi da se radi o kampanji protiv njega

ASIM KURJAK odbacio je napis tjednika "Nacional" o smrti rodilje Dragice Ivankić i njezinog djeteta u Općoj bolnici Sveti Duh, ocijenivši ih kao nastavak kampanje toga tjednika protiv njega.

´Cilj te sramotne rabote je pokušaj da me se moralno i stručno diskvalificira kao jednog od kandidata u javnom natječaju za izbor predstojnika ginekologije Opće bolnice Sveti Duh, a time i onemogući kao potencijalnog sudionika u najavljenim razgovorima oko planova razvoja bolnice´, ističe Kurjak u priopćenju.

´Nacional´ je u današnjem broju objavio stručna mišljenja slovenske, njemačke i norveške liječničke komore po kojima su za smrt rodilje Dragice Ivankić i njezina djeteta odgovorna dvojica dežurnih liječnika s Klinike za ginekologiju na Svetom Duhu.

Ta stručna mišljenja, međutim, nije prihvatio Sud Hrvatske liječničke komore koji je u prvom i drugom stupnju oslobodio dvojicu liječnika svake odgovornosti.

Kurjak navodi da je stil ponuđenog javnog dijaloga oko utvrđivanja okolnosti smrti Dragice Ivankić ´neprihvatljiv s civilizacijskog, kulturnog i moralnog stanovišta´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela procedura u Hrvatskoj liječničkoj komori je legitimna, a odluka drugostupanjskog suda pravno utemeljena. ´Sve drugo je primitivna manipulacija javnošću čiji su temeljni ciljevi do kraja dubiozni´, tvrdi Kurjak.

Iako se u naslovu govori o nalazima tri nacionalne komore, evidentno je da se radi zapravo o odgovoru na šablonizirani upitnik koji ne opisuje pravo stanje rodilje.

Kurjak ocjenjuje tekst u ´Nacionalu´ kao dio kampanje protiv njega čiji su stvarni autori ´neki politički i liječnički lobiji´.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Egidio Čepulić nije danas želio komentirati taj napis rekavši da je cjelokupna dokumentacija o slučaju Ivankić dostavljena Županijskom sudu u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara