Kuščević kaže da treba provjeriti potpise za referendum o radu do 67.

Kuščević kaže da treba provjeriti potpise za referendum o radu do 67.
Foto: FAH

MINISTAR uprave Lovro Kuščević ocijenio je u utorak da treba provjeriti potpise referendumske inicijative 67 je previše koja je prikupila gotovo 700 tisuća potpisa građana, a smatra da je broj prikupljenih potpisa prvenstveno poruka vladi premijera Zorana Milanovića jer je ona usvojila zakon kojim je dobna granica za odlazak u mirovinu podignuta na 67 godina.

"Mislim da je potrebno ići u tom smislu i da je potrebno provjeriti potpise, doduše do onog broja dok se ne utvrdi da je prikupljen dovoljan broj potpisa", rekao je Kuščević za "RTL Danas" podsjetivši da je to preporuka i Venecijanske komisije.

Podsjetio je pritom da odluku o tome donosi Hrvatski sabor.

Smatra i da je dobro da se od Ustavnog suda zatraži ocjena ustavnosti samog referendumskog pitanja, a nije za to da se izmijeni Zakon o mirovinskom osiguranju kojim je regulirano dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina, a temeljem čega se onda ne bi ni trebalo raspisivati referendum.

"Osobno moj stav je da ne. Mislim da bi trebalo čuti što hrvatski građani imaju reći o ovom pitanju", rekao je.

Nije odbacio ocjenu novinarke da je broj prikupljenih potpisa poruka vladi premijera Andreja Plenkovića, ali smatra kako je to prvenstveno poruka vladi premijera Zorana Milanovića.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara