Kutle i "slučaj Tisak" ponovno na sudu

PONOVLJENI postupak protiv tajkuna Miroslava Kutle u slučaju Tisak, koji je danas trebao početi na zagrebačkom Općinskom sudu, odgođen je jer se na suđenju nije pojavilo dvoje od ukupno 11-ero optuženih.

Postupak protiv Kutle vraćen je na Općinski sud, nakon što je zagrebački Županijski sud dijelom ukinuo prvostupanjsku presudu iz 2004. kojom je Kutle osuđen na šest i pol godina zatvora zbog višemilijunskih malverzacija u poduzeću Tisak. Sud je, naime, na ponovno suđenje vratio tri točke optužnice, dok je presuda za preostale dvije postala pravomoćna.

U ponovljenom postupku Kutli i ostalima sudit će se za zlouporabe u gospodarskom poslovanju "teške" više od 31 milijun kuna. Početak ponovljenog suđenja odgođen je zbog nedolaska na sud dvojice optuženih, a nova rasprava zakazana je za 21. ožujka. Na današnje ročište nisu došli optuženi Tomislav Mesarić kojem nije uručen sudski poziv i Milena Šenator kojoj je branitelj rekao da ne dolazi na sud jer su državni službenici u štrajku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kutlin branitelj Rajko Mlinarić nije želio komentirati slučaj podizanja optužnice protiv njegova branjenika, bivše predsjednice Hrvatske poštanske banke (HPB) Ljerke Ercegović i članice Uprave Ivice Gergorić zbog višemilijunskih dugovanja bivših Kutlinih tvrtki HPB-u. "Još nisam dobio optužnicu, pa da ne znam o čemu je riječ", kazao je Kutlin odvjetnik, dodavši da će ga on najvjerojatnije zastupati i u tom slučaju kad dobije optužni prijedlog zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.

U trećem slučaju u kojem je protiv Kutle krajem prošle godine podignuta optužnica zbog kaznenog dijela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, Mlinarić je najavio da će danas podnijeti prigovor zbog pravnih i činjeničnih nedostataka.

U tom slučaju Kutlu se tereti da je novcem Tiska kupovao opremu za Slobodnu Dalmaciju, čime je Tisak, kao vjerovnik, ostao ne namiren za dva milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara