L. Červar opovrgnuo da će odstupiti s čelnog mjesta HDZ-ove liste za Istru

PRVI kandidat na HDZ-ovoj listi u 8. izbornoj jedinci i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar opovrgnuo je danas na konferenciji za novinare pisanje jednog dnevnog lista da će odstupiti s tog mjesta u korist nižerangiranih kandidata.

Červar je istaknuo da je riječ o "podmetanju" i smišljenoj kampanji protiv njega. Biračima je poručio da će se, bude li izabran, boriti za interes svakog građanina Istarske županije i da ih neće razočarati.

Ocijenio je da je u protekle četiri godine politika u Istri bila potpuno promašena te da je zbog toga Istra doživjela stagnaciju.

"Rasprodaja istarske zemlje samo još jedan dokaz da se nije vodilo računa o interesima istarskog čovjeka i da mora doći do promjene politike", rekao je Červar. Naglasio je da Istra mora zadržati samoupravu i identitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrćući se na "manipulacije s izbornikom svjetskih prvaka", Červar je rekao da ga ne treba žaliti i da je sve postigao vlastitim radom te da ima hrabrosti reći ono što misli, bez obzira na to koliko se drugi trude ocrniti ga. Podsjetio je da je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije od ožujka 2002., a da do danas nema ugovor niti je primio plaću, upitavši bi li koji političar radio bez plaće.

O HDZ-ovu programu za razvoj poduzetništva govorio je predsjednik HDZ-ova Odbora za malo i srednje poduzetništvo Gordan Jandroković i jedan od autora HDZ-ova gospodarskog programa Ante Babić.

Ključne su odrednice HDZ-ova programa za poticanje poduzetništva stvaranje sigurnog društvenog i pravnog ozračja, poticanje i obrazovanje mladih te smanjenje poreza i doprinosa te pojednostavljenje poreznog sustava. Predviđeno je subvencioniranje kamatne stope uz potporu proizvodnim izvozno orijentiranim djelatnostima, uklanjanje birokratskih barijera i sređivanje zemljišnih knjiga.

HDZ programom planira povezivanje malih, srednjih i velikih poduzeća radi zajedničkog interesa, te jačanje područnih središta razvoja i izvoza, donošenje planova prostornog uređenja, povezivanje sveučilišta, znanstveno-istraživačkih instituta i lokalne samouprave.

Najavljeno je i da će u srijedu na tematskoj konferenciji za novinare HDZ-a o povećanju izvoza, uređenju državnih financija i o novom poreznom sustav govoriti predsjednik stranke Ivo Sanader.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara