L. Korda: Kaznenom prijavom Herceg Novi nastoji izbjeći plaćanje duga za vodu

NAČELNIK općine Konavle Luka Korda, komentirajući kaznenu prijavu državnom odvjetniku Republike Hrvatske Mladenu Bajiću protiv nepoznatih osoba, koju je podnio direktor Vodovoda u Herceg Novom Zoran Šabanović, rekao je da tim činom nastoji izbjeći plaćanje naknade i duga prema općini Konavle za provoz vode.

Direktor Vodovoda Herceg Novog Šabanović prijavu je podnio zbog sumnje da su nepoznate osobe počinile kažnjivo djelo pronevjere i prijevare u službi i sebi priskrbile korist od 250.000 eura. Šabanović tvrdi da je spornu svotu crnogorska strana uplatila općini Konavle kao dug za provoz vode.

Načelnik općine Konavle Luka Korda rekao je za Hinu kako mu nije jasno što se hoće s tim potezom, te drži kako je riječ isključivo o činu kojim se nastoji izbjeći plaćanje naknade i duga prema općini Konavle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Općina Herceg Novi dobiva vodu vodovodom koji prolazi kroz Konavle što je regulirano međudržavnim ugovorem.

Korda je također kazao kako smatra da je riječ o međusobnom obračunu između načelnika općine Herceg Novi Đure Četkovića i njegova sadašnjega zamjenika, ujedno direktora hercegnovskog Vodovoda, Zorana Šabanovića.

Namjeravamo, kaže Korda, 1. svibnja zatvoriti vodu ako sva dugovanja ne budu plaćena, te dodaje da je općina Konavle podnijela kaznenu prijavu crnogorskom Tužiteljstvu protiv Zorana Šabanovića zbog njegova sudjelovanja u paležu i pljački Konavala tijekom 1991. Dug općine Herceg Novi za vodu općini Konavle, po Kordinim riječima, iznosi oko 500.000 eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara