Lactalisom zadovoljni menadžment i sindikati

PREUZIMANJE Dukata od strane druge u svijetu vodeće grupe za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda bit će okončano do kraja lipnja. Menadžment i sindikati zadovoljni su što je Lactalis odabran za strateškog partnera, a, po svemu sudeći, jedan od razloga je i taj što su Francuzi na konferenciji za novinare povodom zaključenja sporazuma o preuzimanju 91,5 posto dionica Dukata potvrdili da će kompaniju voditi Rajićev menadžment, na čelu s predsjedikom Uprave Matom Zadrom.

Daniel Jaouen, član Uprave Lactalisa i direktor za upravljanje međunarodnim tržištem i tržištem Europe,  kazao je da je zaključenju sporazuma o preuzimanju Dukata prethodio dugotrajan proces dubinskog snimanja poslovanja, a da je Luka Rajić odluku o odabiru Lactalisa kao strateškog partnera donio sredinom ožujka.

O visini ulaganja općenito, niti o visini ulaganja u prvoj godini, Jaouen nije mogao reći ništa više od činjenice da će prve investicije ići u bjelovarsku Sirelu.

"Cilj Lactalisa je Dukat učiniti vodećom mljekarskom grupacijom u regiji te bazom za širenje grupe u regiji. Planovi razvoja u prvom redu znače snažnu tehničku podršku proizvodnih službi koji će, u smislu ulaska u EU, omogućiti usvanjanje sanitarnih i kvalitativnih zahtjeva te poboljšanje otkupa mlijeka", kazao je Jaouen.

Govoreći o ulaganjima u Dukat, Mato Zadro, predsjednik Uprave Dukata, kazao je kako su investicije definirane potpisanim ugovorom, ali dok transakcija
ne bude završena detalji će ostati tajna.

Menadžment Dukata u potpunosti je zadovoljan odabirom strateškog partnera koji će u sljedećm razdoblju Dukatu omogućiti razvoj koji je vrlo važan pred ulazak u Europsku uniju, kazao je Zadro. Prema njegovim riječima, sindikati su također zadovoljni odabirom Lactalisa, što znači da su zadovoljni ugovorenom socijalnom klauzolom.

I.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara