Lagdumdžija ponovo izabran za predsjednika SDP BiH

Zlatko Lagumdžija zadržao je poziciju predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) nakon što su mu delegati na redovitom stranačkom kongresu završenom u noći između subote i nedjelje velikom većinom glasova ukazali povjerenje da nastavi voditi stranku.

Sudionici kongresa dali su Lagumdžiji 264 glasa dok su njegovi protukandidati Ljubiša Marković i Nermin Pećanac dobili po 92 odnosno 66 glasova.

Lagumdžijin ponovni izbor uslijedio je unatoč kritikama nekih od sudionika kongresa, uključujući i Markovića i Pećanca, koji su upozorili kako se SDP BiH nalazi u ozbiljnoj krizi otkako je 2002. godine izgubio vlast u zemlji.

Marković je tako podsjetio kako je od 2002. godine SDP izgubio gotovo 150 tisuća glasova a Pećanac je upozorio kako je među članstvom stranke zavladala apatija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč inzistiranju znatnog broja sudionika kongresa Lagumdžija nije podnio izvješće o radu Predsjedništva stranke između dva kongresa već je delegatima pročitao referat o strategijskim opredjeljenjima stranke i stanju u zemlji i svijetu.

Pri tom je posebice kritizirao aktualnog Visokog predstavnika u BiH Paddyja Ashdowna optuživši ga da je sklopio štetno savezništvo s nacionalnističkim strankama u zemlji čime su usporene reforme i približavanje euro-atlantskim integracijama.

(Hina) xrmav ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara