Lajčak uživa podršku SAD-a

MIROSLAV LAJČAK, visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, primio je od američkog State Departmenta izraze podrške za posljednje akcije usmjerene ka deblokadi rada Vijeća ministara BiH.

Glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack kazao je kako su Lajčakove akcije izvedene u okviru njegova mandata te je pozvao sve strane u BiH koje opstruiraju rad visokog predstavnika, da prestanu s takvim djelovanjem.

Lajčak djeluje u ime ljudi u regiji i svaki komentar kojim ga se pokušava napasti osobno ili njegove postupke, kojim se potiče negativno raspoloženje protiv njega, nije ni konstruktivan, niti od pomoći, dodao je McCormack.

Bosanskohercegovački premijer Nikola Špirić jučer je podnio ostavku u znak protivljenja odluci Lajčaka da nametne izmjene Zakona o Vijeću ministara BiH i time pojednostavi način odlučivanja u tom tijelu.

Špirićeva ostavka zaoštrila je političku krizu u BiH, iako je njeno podnošenje sada već bivši premijer ranije najavio sudjelujući u kampanji vlasti Republike Srpske protiv Lajčaka.

Predsjedništvo BiH danas bi trebalo razmotriti podnesenu ostavku i odlučiti o njezinom prihvaćanju.

I.K.
Foto: Predsjedništvo BiH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara